En person har fått førstehjelp og er klargjort for transport med beredskapsambulanse.

– Krever mye av kursdeltakerne

Publisert Sist oppdatert
En blodig merkør med hodeskade med påfølgende traume får førstehjelp under nøye overvåkning av sensorene.

– Det tar minst 300 timer med kurs og selvstudier for å kunne kalle seg personell i beredskapsambulansene til Røde Kors Hjelpekorps, sier distriktsrådsleder Alexander Øen og fagleder transport Tom Erik Dønnestad i Agder Røde Kors Hjelpekorps til N247 søndag.

Søndag avsluttes det krevende kurset hadde sitt første kurs i februar. Ved oppstart var rundt 20 hjelpekorpsere påmeldt, søndag var elleve kommet til «finalen».

Disse kommer fra Søgne, Sola, Sandnes, Kristiansand, Vennesla, Nedre Setesdal og Arendal.

– Dette er et svært krevende kurs i avansert førstehjelp, og det første av sitt slag i landet. Deltakerne har vært gjennom blant annet snøscooterkjøring, ATV bruk, båt i aksjoner og ambulansekjøring. De skal bestå både de praktiske og teoretiske prøvene før de får være personell i våre beredskapsambulanser, fortsetter de to.

Lørdag var kandidatene på brannstasjonen i Kristiansand og fikk opplæring i brannslokking. Her er det Roar Starheim som slukker brann.

I alt har over 100 personer har vært involvert i disse kursene og i følge Øen og Dønnestad er opplegget heftig.

Kursdeltakerne har vært på brannvakta i Kristiansand for å slukke brann, samt fått demonstrert frigjøring fra bil, drevet vannredning i Søgne-skjærgården og har søndag gjennomført hjerte- og lungeredning (HLR) i 20 minutter.

Varmt

– HLR var tungt i varmen og vi fikk se mange svette ansikter i dag. De har også i dag vært gjennom flere medisinske «caser» og har behandlet og forberede transport av traumepasienter. På hver post er det to sensorer som følger hver bevegelse til kandidatene og til slutt avgjør om disse kan kalle seg personell i beredskapsambulanser, avslutter Øen og Dønnestad.

Powered by Labrador CMS