Disse barna deltok i Fløy Ski sin «Supermandag» i flerbruksløypa i Lindebøskauen.

«Supermandag» på rulleski

Publisert
Helena Hallberg var speaker i startområdet. Mens Per Helge Norheim holdt kontrollen på barna på startstreken.

Sola skinte og musikken ljomet ut av stereoanlegget. Rundt 25 barn stod på startstreken med de vesle rulleskiene sine godt plantet på asfalten, mens foreldre og søsken heiet dem frem.

Mange smil

Det var mange som smilte bredt i sola ved idrettsanlegget på Flekkerøy mandag ettermiddag. Gøy var det, både for store og små. Ved grillen stod tre blide mammaer og ventet med pølser og tilbehør, det er jo et av høydepunktene ved dette arrangementet.

Dette har Fløy Ski gjort siden den gang vår tidligere skidronning Marit Bjørgen og skikongen Oddvar Brå åpnet den nye flerbruksløypa ute i Lindebøskauen for noen år tilbake. Da møtte det opp over tusen blide øyboere langs den nautiske mil lange løypa. Det ble en dag for minneboka, og Fløys nystiftede skigruppe så lyst på fremtiden. En god del av den gang landets kjente skiløpere hadde også tatt turen, og både Marit Bjørgen, Oddvar Brå og like kjente Heidi Weng skrøt uhemmet av det nye anlegget til den fremmøtte pressen da åpningsdagen var omme.

- Nå er det bare å brette opp ermene, og spenne skiene fast til føttene. Her har dere ei skiløype dere virkelig kan være stolte av, sa ski-stjernene den gang.

Medlemmer

Ledelsen i skigruppa gjorde nettopp som Marit Bjørgen sa. De brettet opp ermene og gjøv løs. Det ble markedsføring, og etter hvert ble det også kjøpt inn rulleski som barna kunne låne. Fløy Ski var plutselig på manges lepper. Mangel på snø var ingen hindring. Det ble arrangert renn med rulleski, det stod både barn, ungdom og godt voksne på startstreken, og medlemstallet økte. Mellom 80-100 på det meste var i aktivitet.

Slik er det ikke i dag. Noen av de voksne er riktignok med og hjelper til på treningene, men ungdommene som gikk rundt i løypa tidligere, er borte. Mandag handlet det kun om de aller yngste. De som går i første til og med fjerde trinn på barneskolen.

Anette Nodeland t.v. Connie Oppebøen og Marianne Torgersen stod for grillingen mandag ettermiddag.

- Jeg vet ikke helt eksakt hva som har skjedd. Men voksne ledere og foreldre rundt skigruppa, mener at de merket pandemien litt ekstra. Det ble i hvert fall ikke helt det samme da det så smått ble åpnet opp igjen, sier Anette Nodeland som har fungert som leder i vinter. En rolle hun har frem til sommeren. Hun avslutter slik.

- I dag har vi rundt 25 medlemmer. De som går på første trinn er her for første året, og så har vi barn til og med fjerde trinn, sier Anette Nodeland mens pølsene på grillen så smått begynner å skifte litt farge.

Det er snart pause for de ivrige små som storkoser seg i den vesle løypa de voksne har laget inne ved start og målområdet.

Powered by Labrador CMS