- Saken vi sykler for betyr noe for veldig mange

Publisert

10 dager etter at Bjørn Egeli, Arild Løite og Tor Einar Ravnevand startet på sykkelturen mot Paris er karene igjen tilbake i Søgne og kan ta seg en velfortjent pust i bakken. De tre var en del av Team Agder og Telemark som utgjorde ett av i alt 65 lag i Team Rynkebys 2022-utgave av sykkeltur til Paris. 
- Det ble ni dager på sykkelsetet. Første og siste etappe var noe kortere enn de resterende, den nest siste dagen syklet vi 22 mil, ellers var det 18-20 mil hver dag, forteller Bjørn Egeli til N247 etter at han er tilbake i hjembygda igjen. 
- Alle tre fullførte
- På forhånd ble det vel sagt at vi grugledet oss og var spente på hvordan det ville bli med så mange dager på sykkelsetet, men vi kom oss til Paris alle tre ved egen maskin, sier Egeli videre. 
Han forteller om en tur hvor syklistene har unngått de største utfordringene været kunne ha skapt. 
- Noen dager med vind, men ikke veldig plagsomt, nesten ikke nedbør, men temmelig varmt da vi nærmet oss Paris. En viktig grunn til at vi tross alt klarte oss gjennom hele turen er det utmerkede serviceteamet som gjorde en fantastisk innsats hele veien, utdyper Egeli.
Med lange dager hvor syklingen som regel startet ved åtte-tiden og kunne pågå til rundt klokken 20.00 på kveldstid, var det avgjørende med dyktige hjelpere som fikset alt bortsett fra det å tråkke på pedalene. 
- Et eget fellesskap
- Det var virkelig en flott tur med flotte medsyklister, alle klare for å bidra og stille opp for hverandre. Dagene bestod stor sett i å sove, spise og sykle, og vi fikk et veldig flott fellesskap i gruppa. Som vi også sa tidligere gjør vi dette litt for å teste oss selv, men mest av alt sykler vi for en sak som betyr mye for veldig mange, fortsetter Egeli før han legger til at mange av syklistene, han selv inkludert, ble rørt av å se folkehavet og mottakelsen de nesten 2.500 syklistene møtte i Paris. 
Betydelige midler
Team Rynkeby er et internasjonalt veldedighetssykkellag som sykler til Paris hvert år til fordel for barn med kritisk sykdom. Turen i 2022 var 21. gang arrangementet ble gjennomført, og frem til og med 2021 var over 560 millioner DKK formidlet til formålet. 
Midler som samles inn av de norske teamene blir donert til Barnekreftforeningen, og siden den norske deltagelsen startet opp i 2014 er det samlet inn over 50 millioner kroner til dette formålet. 
- Vi har ikke sett alle tall for 2022 per nå, men det vi kan si allerede er at at vårt lokale team her sør ser ut til å lande på rundt 1,4 millioner kroner, en sum vi kan si oss godt fornøyd med, avslutter Egeli. 
I mål, Bjørn Egeli, Arild Løite og Tor Einar Ravnevand. (Foto: Privat)
Eiffeltårnet i bakgrunner levner ingen tvil om at de tre lokale syklisten er fremme ved målet. (Foto: Privat)
Powered by Labrador CMS