Samler de tre store

Publisert

Sørlands3ppelen (les "trippelen") samler skirennet "2 mila Classic", terrengsykkelrittet "Hellersdalen Classic" og terrengløpet "Morothon Classic" til en stor sammenlagt konkurranse.


I gang hele året

Initiativtakerne Håkon Lohne, Bent Bakke, Dag Morten Frantzen og Sven Wolf-Bentsen fra Søgne Cykleklubb mener denne konkurransen vil holde deg i gang hele året."2 Mila Classic"

arrangeres lørdag 22 februar og er 20 km. klassisk langrenn på Årstøl. Det er andre gang dette rennet arrangeres. 


- Fortsetter vinteren som nå må vi se på alternativt arrangørsted eller en annen form for konkurranse, men vi vil ikke trekke dette arrangementet for langt unna, det skal være "nært", sier de fire.


"Hellersdalen Classic"

arrangeres også for andre gang, og i 2014 blir sykkelrittet den 23. august. Dette er et terrengritt over 39 kilometer i et fantastisk terreng, men arrangørene sier at de jobber med å få til en litt lengre løype i år.


- Dette er helgen før Birkebeinerrennet og de fleste syklistene bør være i god form. Deltagelse i dette rittet gir en skikkelig gjennomkjøring før det som skal skje helgen etter, sier de fire herrene vi møtte på Søgne stadion lørdag formiddag.


"Søgne Morothon"

er det velkjente terrengløpet med opprinnelse fra 1991, 20 km i en fantastisk løype med målgang i Søgne. Løpet vil i 2014 arrangeres 8. november og har i alle år vært drevet av ildsjeler fra Søgne Skiklubb og Søgne Friidrett. Det er fremdeles ildsjelene i de to klubbene som skal arrangere løpet, og initiativtakerne i "Lindåsen Sportslaug" uttrykker takknemlighet for at de får lov til å legge til "Classic" i det tradisjonsrike terrengløpet. 


- "Classic" serien fører til et sammenlagtresultat for deltakerne som deltar i alle tre disipliner, men det er ikke nødvendig å delta i alle for å beveget seg ute i naturen sier,  Lohne, Bakke, Frantzen og Wolf-Bentsen.

- Hele greia dreier seg om å samle mosjonister, trente og topptrente utøvere til et fellesarrangement hvor vi etter "Søgne Morothon Classic" kan kåre en sammenlagtvinner. Det blir flotte premier og som i "Hellersdalen Classic" er ikke "Sørlands3ppelen" blitt til for å tjene penger. Etter sykkelløpet i fjor gikk alle pengene til innsamlingsaksjonen og denne gang vil påmeldingsavgiften falle tilbake på deltakerne, sier initiativtakerne.

Sentrumsnært
- Vi håper å få til et samarbeid med næringslivet i Søgne slik at vi kan skapet blest om arrangementene. Det hadde jo vært gøy å få til en fellesstart eller en målgang inne på torvet på Tangvall i åpningstidene slik at flest mulig får ta sin del i arrangementet, sier de fire.

Vil du vite mer om "Sørlands3ppelen" eller melde deg på, kan du gjøre det på deres egen hjemmeside her >>>. 

Sist oppdatert 04.01.2014 klokken 14.34 av Nicolai Prebensen
Håkon Lohne, Bent Bakke, Dag Morten Frantzen og Sven Wolf-Bentsen på Søgne stadion lørdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Håkon Lohne, Bent Bakke, Dag Morten Frantzen og Sven Wolf-Bentsen på Søgne stadion lørdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS