Samlet inn 15 700 kroner

Publisert

Sprettballen SFO ved Rosseland skole har i mange år vært fadder for SOS-barnebyer. I år har vi valgt å støtte prosjektet til James Whaitaka. 
Han har vært på besøk ved skolen i juni 2015. Han fortalte mye om livet sitt i Kenya. hvor han selv kommer fra veldig fattige kår i Mahareslummen i Nairobi. Han største ønske er å hjelpe enslige mødre og deres barn til et bedre liv. 
Støtter unge jenter
Vi støtter James Whaitaka og hans prosjekt OGSY. Dette prosjektet er for unge jenter som spiller fotball og som har fått barn som følge av voldtekt. OGSY er i dag et av Kenyas beste damelag. 
Mot alle odds har de lykkes på fotballbanen. Laget, som stort sett består av unge alenemødre ble stiftet i 2002. I tillegg har han bygget nye boliger til jentene, og i disse dager avsluttes arbeidet med den nye barnehagen.  
Husker godt
James har vært på Rosseland skole to ganger, og mange av barna husker godt historien hans. Lærer Gunhild Ueland har vært på SFO og vist bilder og fortalt om James. Hun og familien hennes kjenner James fra mange år tilbake og er hans «norske familie». 
Du kan lese om James og hans livsprosjekt her: http://www.langpasningtilafrika.no/
Vi samlet inn 15.700.- ved å selge lodd, barnas egenproduserte kunst, kafe og et par andre aktiviteter.
I følge fotografen Kenneth Pedersen i denne saken, var premiene fra lokalt næringsliv og det var ellers salg av lapskaus, kaker, boller, saft og kaffe. 
Premiehenting under loddtrekningen. (Foto: Kenneth Pedersen )
Line Pedersen Vollen med premier etter loddsalget. (Foto: Kenneth Pedersen )
Powered by Labrador CMS