Sender forslag til arealplan på høring

Publisert

Etter en nesten fire timer lang runde med debatt og et ukjent antall avstemninger vedtok formannskapet i Kristiansand onsdag å sende forslaget til ny arealplan ut på høring. I sin innledning før debatten gjorde by- og stedsutviklingsdirektør Ragnar Evensen oppmerksom på at det forelå fem til seks sider med endringsforslag som politikerne skulle ta stilling til i løpet av debatten. 
Flere endringer
I kommunedirektørens forslag til ny arealplan var flere tidligere regulerte boligområder foreslått tatt ut av ny plan. Ved tidligere politisk behandling i by- og stedsutvalget var det flertall for å ta inn igjen de fleste av disse områdene, herunder Kjellandsheia nord, Øygardsheia nord, Nodelandsheia øst og Nodeland syd. Et flertall i formannskapet sluttet seg til dette, og før planen sendes ut på høring vil derfor flere planlagte boligområder bli tatt inn i forslaget igjen. 
Næringsareal
Fremtidige næringsareal, og særlig næringsareal knyttet opp mot de nye store kryssløsningene langs ny E38 og E18 ble av flere politikere pekt på som en forutsetning for at kommunen i fremtiden skal være rustet til å være aktuell som lokasjon for nye grønne næringer. 
Et flertall i formannskapet vedtok å ta inn i planforslaget næringsområder ved Grauthelleren og Bringeheia/Toftelandlier sammen med flere andre fremtidige nye næringsområder. 
Formannskapet vedtok enstemmig å tilbakeføre et tidligere regulert område i Linnegrøvan fra næring til LNF. Et tilsvarende forslag om tilbakeføring for et område i Kleplandsveien, øst for Kleplandstunet ble ikke vedtatt og vil fortsatt være regulert som utbyggingsområde. 
Høring før sluttbehandling
Administrasjonen må nå ferdigstille forslaget etter de politisk vedtatte endringer før den kan sendes ut på høring. By- og stedsutviklingsdirektøren sa i sin kommentar at han håper en ny arealplan kan komme til politisk sluttbehandling og endelig vedtak i inneværende bystyreperiode.
Sist oppdatert 12.10.2022 klokken 16:53 av Jon Aamodt
Deler av Kjellandsheia er allerede bebygd, og nærmiljøanlegg er etablert. Området Kjellandsheia nord som var foreslått tatt ut av ny arealplan vil nå ligge inne i forslaget som sendes på høring. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS