115 ryddeturer, les dykkerklubbens årsrapport

Publisert Sist oppdatert
Sjøspeidere fra Flekkerøy i aksjon nyttårsaften.

Årets siste ryddeaksjon fra Søgne dykkerklubb og frivillige fra sjøspeiderne på Flekkerøy nyttårsaften resulterte i over 30 redskap, tre batterier, én båt, fem dekk og masse søppel ble tatt opp. Ryddingen foregikk i Kjærskilen på Flekkerøy.

Rapport

I 2023 har de frivillige hatt 115 ryddeturer. I en årsrapport skriver ryddeansvarlig i dykkerklubben, Karl Klungland følgende:

– Søgne Dykkerklubb har i 2023 vært ekstremt aktive i rydding av havbunnen. Vi har gjennomført 115 ryddeaksjoner. Vi rydder tapte fiskeredskap og annet søppel som vi finner når vi dykker. Vi har fjernet og rapportert 1902 tapte fiskeredskaper og totalt fjernet over 32 Tonn avfall fra havet. Totalt er det brukt over 3.300 dugnadstimer i ryddeaksjonene våre. Av disse dugnadstimene er det over 400 dykketimer.

– I tillegg er det lagt ned ett enormt arbeid i å vise fram problemene vi står overfor til media og diverse foredrag, konferanser og seminar. All vår rydding i 2023 er innrapportert på ryddenorge.no. Ryddekoder: 3944, dce4 og 513b. Totalt har vi hentet opp og rapportert 7.435 tapte fiskeredskap siden desember 2015, skriver han.

Detaljert rapport finner du via denne lenken.

Powered by Labrador CMS