«Skaugjengen» gyver løs igjen

Publisert

Først ryddet og kappet de det meste av trær, busker og kratt som stod i veien for å gjøre Krageviga på østsida av Flekkerøy til et flott sted for turgåere. Nå har «Skaugjengen» flyttet på seg.
 
Veldig flott
Den arbeidsglade guttegjengen fra Flekkerøy har mange kallenavn. Mye mulig at «Skaugjengen» har blitt mest brukt etter at de gjøv løs på en nesten «umenneskelig» dugnadsjobb ute i Krageviga på Flekkerøy for et par sommere siden.
Et turområdet som blant annet består av to kanonstillinger samt en del bunkerser fra krigens dager. Åtte til ti spreke pensjonister møtte opp til den første dugnaden. Det som ventet av arbeid kunne mulig få andre mannfolk i litt satt alder til å bare gi opp før de i det hele tatt hadde begynt. For det så nesten «ikke ut» der ute i Lindebøskauen, i hvert fall ikke i forhold til slik det ble når dugnaden var over. I etterkant har de blitt en utrolig populær gjeng, og mange lovord er sagt etter krafttaket de gjorde den gang.
Til Daudmanns
Tidligere i våres startet de opp på nytt. Nå vendte de nesen mot øyas vestkant og til Murane og Brattåsen.
- Ut i skauen bak Murene har vi reparert gamle stier, og på et godt stykke opp mot utsiktspunktet på Brattåsen, har vi lagt ny sti. Det er blitt veldig flott, og det blir godt brukt av turfolket, sier Bjørn Pettersen som er en av initiativtakerne bak «Skaugjengen».
Tirsdag morgen var det «påan» igjen. Nå stod det gamle Steinhuset, som er klengenavnet på Flekkerøy, for tur. Etter en lengre kamp for å få bro over til Daudmannsholmen, ønsker de nå å gi det falleferdige huset fra krigens dager et skikkelig løft.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Daudmannsholmen med steinhuset og broa. (Foto: Arild Hansen).
Barnebarn
- På halvannen dager la vi ut 33 kubikkmeter med pukk på det som skal bli gulv. I løpet av noen uker skal det støpes. Videre ønsker vi å lage ei grue her inne, samt sitteplasser, og så får vi gyve løs på vegger og tak når den tiden kommer, sier Pettersen, som hadde med seg barnebarnet Elias Levinsen Rosenvinge på onsdagens økt.
- Det var jo Operasjons Dagsverk denne dagen, så da stilte han opp blant oss gamlegutta. Han merket nok at her var det langt mer jobb enn pauser, smiler Bjørn Pettersen.
Trygve Martinsen (t.v.), Bjørn Øverland, Torbjørn Sværd og Thorstein Thomassen legger her ut masse på gulvet (Foto: Privat)
Thorstein Thomassen står i andre enden av Steinhuset, og ser på jobben han og kameratene i "Skaugjengen" har gjort med det som skal bli gulv. (Foto: Privat)
Powered by Labrador CMS