Meteorologenes varsel om tørke og varmt vær fremover.

Gislefoss: –Ikke lek med fyrstikker

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss: – Ikke leke med fyrstikker. Det er nok et godt tips nå, sier han.

Meteorologisk Institutt har i mange dager varslet fare for skogbrann på grunn av godværet og tørke. Varselet forsvinner ikke i dagene som kommer. Onsdag blir årets varmeste, men det stopper ikke der i følge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Til NRK Sørlandet sier han tirsdag morgen at det blir litt kjøligere torsdag og fredag, men at det i helgen igjen blir stigende temperaturer som kan nå «nye høyder».

– Ikke en dråpe

– Det kommer ikke en dråpe vann fremover. Derfor er det viktig å ikke leke med fyrstikker nå, sier han.

Stasjonssjef Jarle Danielsen i KBR Søgne og Songdalen sier til N247 tirsdag ettermiddag at det begynner å bli veldig tørt i skog og mark.

– Vann i myrene enda

Stasjonssjef Jarle Danielsen i KBR Søgne og Songdalen sier til N247 at det begynner å bli veldig tørt i skog og mark. Det med unntak av myrene som har en del vann i seg.

– De eneste stedene det er fuktig i bakken fremdeles er myrene hos oss. Ut over dette er skogbunnen tørr, selv om det er mye grønt på bakken nå. Vi oppfordrer folk til å fortsette å være forsiktige og minner om det generelle bålforbudet.

Han sier videre at det kan virke som om turgåere og andre er flinke å følge regelverket.

– Vi har hatt få utrykninger til brann i skog og mark til nå, men fortsetter denne tørken, kan det fort bli litt hektisk, avslutter han.

Powered by Labrador CMS