1. klassingene samlet på trappa til Flekkerøy skole torsdag formiddag.

– Like gøy hvert eneste år

Publisert
I år der det 16. året at Hege Richardsen tar i mot 1. klassinger ved Flekkerøy skole.

– Det er sekstende gang at jeg tar i mot førsteklassinger ved Flekkerøy skole. Det er like gøy hvert eneste år, sier Hege Richardsen til N247 torsdag formiddag.

– Jeg har fjorten år i strekk. Så hadde jeg to år litt tidligere, sier Hege som sammen med sine kolleger samlet alle de 61 nye barna sammen i et av klasserommene på morgenkvisten torsdag.

I år er det 70 år siden skolen oppe i Myra åpnet dørene for første gang.

– Jeg mener bestemt at rekorden på antall barn i ett og samme kull er i overkant av 70 barn, sier inspektør Eivind Pedersen.

I fjor begynte det 42 barn ved første trinn. Så dagens tall på 61, scorer høyt.

– Det viser jo bare at innbyggertallene på øya vokser, sier Hege og smiler like mye som hun har gjort i alle disse årene.

Fint vær

– Har du noen spesielle minner fra den første skoledagen til alle disse barna du har tatt i mot?

– Ikke noe annet enn at det har gitt meg og mine mange kolleger mange gode minner. Vi har vel utenom én gang vært heldig med været slik at alle foreldre har fått tatt bilder av sine barn utendørs, sier Hege og fortsetter.

– Etter skolereformen på slutten 90-tallet begynte seksåringene på skolen, tidligere var de syv år før de begynte på skolen.

Ingen barn er jo helt like. Noen er ikke helt modne ennå, så fremover vil vi starte hver skoledag med lek. Det gjelder for alle trinnene våre. Det har andre skoler også startet opp med, og det tror vi er en flott start. Alltid gøy med litt lek. Kroppen kommer litt ekstra i gang på et vis, sier Hege Richardsen.

Powered by Labrador CMS