Veien opp til Svarttjønheia i 2020.
Veien opp til Svarttjønheia i 2020.

Nytt 850 meter langt fortau bygges i Svarttjønnheia

Publisert Sist oppdatert
Slik blir det nye fortauet inn i Svarttjønnheia i Songdalen i løpet av tidlig vår 2024.
Slik blir det nye fortauet inn i Svarttjønnheia i Songdalen i løpet av tidlig vår 2024.

– Dagens trafikksituasjon i Svarttjønnheia skal utbedres til fordel for myke trafikanter, skriver kommunen på sine hjemmesider.

13. mai 2020 skrev N247 en artikkel om de trafikkfarlige forholdene i veien inn til boligområdet:

– Dette er ikke en trygg skolevei

En lang, smal og bratt vei slynger seg fra fylkesveien oppover og innover i boligområdet Svarttjønnheia. Boligområdet fra 80-tallet i tidligere Songdalen kommune ligger på toppen av Nodelandsheia, og med sine 220 husstander skal rundt 200 barn og unge hver skoledag i året ut av området via den omtalte veien for å komme seg til skole eller barnehage.

Flyttet

Representantene fra velforeningen fortalte den gang at det omsider ble vedtatt en reguleringsplan for gang- og sykkelvei fra fylkesveien opp til toppen av Svarttjønnheia. Denne var i utgangspunktet tatt med i kommunens budsjett for 2021, men ble flyttet til 2022.

 – Kristiansand kommune startet prosjektering av fortauet i 2022 og gikk i dialog med berørte grunneiere. Kommunen er per oktober 2023 godt på vei med bygging av nytt fortau i Svarttjønnheia. Vi prøver å få ferdig så mye som mulig av fortauet før vi stenger ned anlegget for vinteren. Vi antar at det i vinter blir brøyting av både vei og fortau.

Det skal bygges 850 meter fortau fra FV303 og inn i Svarttjønnheia. Fortauet blir 2,5 meter bredt. Fortauet vil bli brøytet og strødd/saltet på vinterstid.

Les også: 

Powered by Labrador CMS