Slik rydder de linjetraseene

Publisert

Du hørte kanskje et helikopter vest i bygda torsdag? Glitre Nett startet for under en måned siden arbeidet med å rydde ved høyspentlinjer for å vedlikeholde sikkerhetsavstandene til vegetasjonen og strømførende linjer, og å gjøre kantskogen sterkere mot vind og snø i Agder.


- Under arbeidet vil det forekomme støy fra helikopteret, og man vil høre sagbladene skjære i greinene. Vi har mannskaper på bakken som følger arbeidet, og som ivaretar sikkerheten slik at ingen er i nærheten når det skjæres, skriver nettselskapet på sine nettsider.

Hvordan utføres operasjonen?
Sagen som benyttes består av 9-12 sirkelsagblader og henger under helikopteret. Piloten kan starte og stoppe sagen fra cockpit av helikopteret og vil fly langs kantskogen slik at sagen treffer grenene som stikker ut. For å unngå skader på trestammen, vil sagingen gjøres cirka 30 centimeter ut fra stammen. Det vil også føre til at vi bevarer noe bar og løv.
Det er det finske selskapet Heliwest som utfører arbeidet i samarbeid med ordinære leverandører i selskapet.
På hjemmesidene har Glitre Nett lagt ut en video som viser hvordan arbeidet foregår. Denne kan du se i Nett TV-vinduet over.
Sist oppdatert 10.03.2023 klokken 10:19 av Nicolai Prebensen
Sagen som benyttes består av 9-12 sirkelsagblader og henger under helikopteret. Piloten kan starte og stoppe sagen fra cockpit av helikopteret og vil fly langs kantskogen slik at sagen treffer grenene som stikker ut. (Foto: Ukjent)
Powered by Labrador CMS