Venter uvær: Ber innbyggerne i kommunen om hjelp

Publisert Sist oppdatert

– Nå kommer mildværet, og Ingeniørvesenet setter alle kluter til for å få åpnet sluk og stikkrenner før regnvannet og smeltevannet kommer. De ber også om publikums hjelp, skriver kommunen på egne hjemmesider.

– Nå er det fullt fokus på sluk og stikkrenner, for å lede vannet bort fra veibanen. Vi må få gravd fram så mange av slukene som mulig, så vi får ledet vannet vekk når mildværet kommer, sier Øystein Smith, soneleder i Ingeniørvesenet i artikkelen.

Det står videre at sonelederen frykter imidlertid at de kommunale ryddemannskapene ikke rekker over alle sluk før vannet kommer. For å unngå overvann og utfordrende vannansamlinger, som kan ta veien inn i gårdsrom og kjellere, ber han derfor om publikums hjelp.

– Finn fram spade og hakke og grav fram slukene. Hvis du ikke husker hvor slukene er, så søk opp gata du bor i på Street View på Google Maps, anbefaler han.

Det er meldt snø lørdag og mye regn søndag og mandag.

– Det blir garantert glatte veier, men vi har strøsand, så det skal vi håndtere når den tid kommer. Strør vi nå, og det kommer snø, så vil strøsanden bli brøytet bort, påpeker Øystein Smith.

Han kommer med råd til innbyggerne i artikkelen.

Når det kommer regn på toppen av store snømengder, er det ikke bare is og overvann som kan skape utfordringer. 

  • Skuff bort snøen fra verandaer, tak og gårdsplasser nå. Snøen blir vesentlig tyngre når det kommer regn på toppen
  • Pass på hvor vannet tar veien. Lag veier i isen der vannet kan bli ført bort fra gårdsplasser og gater Hakk gjerne fram sluk i gatene. Kommunen rekker ikke over alt innen vannet kommer
  • Er bilen egentlig skodd for føret om det blir veldig glatt? Hvis ikke; la bilen stå, for det kommer til å bli utfordringer med framkommeligheten
  • Bruk brodder for å unngå skader på glatta
  • Strø på steder hvor det lett kan skje ulykker
Powered by Labrador CMS