Søgne HKs kvinnelag rykket opp til 2. divisjon: - Dette blir kjempespennende

Publisert

Fredag formiddag fikk Søgne Håndballklubb en epost fra Norges Håndballforbund som bekrefter at klubbens A-lag på kvinnesiden har rykket opp til 2. divisjon neste sesong. Seriespillet ble avbrutt 12. mars på grunn av koronautbruddet i Norge og verden.


Årets sesong er oppgjort ved at forbundet har regnet antall poeng fordelt på antall kamper spilt i og med at det er et ulikt antall kamper som er gjennomført innenfor hver serie.
Den 12. mars toppet Søgne tabellen med 18 spilte kamper og 32 poeng, mens Sola 2 lå på 2. plass med 20 spilte kamper. 
- Dette betyr at vi nå må planlegge for tøffere spill. Dette går fort, fra 4. divisjon til 2. divisjon på to sesonger er styggfort, og nå må det ikke gå fortere, sier trener Bjørn Hagen til N247 fredag ettermiddag.
Han sier at spill i 2. divisjon er adskillig tøffere enn divisjonen under og at treningsregimet av den grunn nå må strammes inn.
- Jentene vil jo dette, og jeg er sikker på at de er klare. Vi skal trene fire dager i uken i tillegg til kamper når sesongen starter. Vi må se fremover og også tenke nye spillere. Det blir svært viktig at spillerne nå ikke lener seg på hverandre og alle disse gode resultatene vi har hatt. Nå blir det adskillig tøffere på alle fronter, men det skal vi gjennomføre med glans, sier han.
Han legger til at reisevirksomheten ikke økes mye.
Fem reiser
- I årets sesong skulle vi ha hatt fire turer, neste år kan det se ut som om vi skal ha fem. Vi skal noen turer til Stavanger og noen østover. Verre er det ikke, fortsetter Hagen.
Ingen av spillerne i A-laget har fått betalt til nå, og treneren har anbefalt styret i klubben at det fortsetter slik.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er tatt 1. april i fjor da det ble klart at laget rykket opp til 3. divisjon. Nå venter enda tøffere håndballhverdag for håndballjentene. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).
- Tidligere da både Søgne og Greipstad spilte i høyere divisjoner, fikk spillere en viss kompensasjon. Det førte til mye uro i klubbene på grunn av differensierte «lønninger». Vi kan ikke ha det slik.
- Vi gleder oss stort til en ny og kjempespennende sesong. Vi skal klare dette, men jeg tror vi skal satse på å holde oss i 2. divisjon og ikke tenke videre, dette blir tøft nok, avslutter han.
Sist oppdatert 20.03.2020 klokken 15:38 av Jon Aamodt
Trener Bjørn Hagen sier at de nå går en ny kjempespennende sesong i møte. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS