Har søkt om å flytte legesenteret ut av bygda

Publisert
Frode Lohne er leder av Søgne Legesenter.
Frode Lohne er leder av Søgne Legesenter.

Kommunens største legesenter, Søgne legesenter har sendt en søknad til Kristiansand kommune om å flytte senteret til innenfor grensene av gamle Kristiansand. Søknaden er sendt for å unngå å bli en del av et gjenoppstått Søgne kommune. Leder for senteret, Frode Lohne frykter for dårligere helsetjenester for innbyggerne.

Det skriver Fædrelandsvennen som refererer til Avisen Kristiansand.

– Det stemmer at vi har søkt til Kristiansand kommune. Så må kommunen behandle søknaden. Til slutt må vi forholde oss til svaret på søknaden, skriver Lohne i en epost til N247 tidlig tirsdag morgen.

Legesenteret har til sammen 12 leger og en LIS-lege som alle har støttet søknaden om flytting i følge avisen.

– I mindre kommuner blir fastleger pålagt en rekke tilleggsoppgaver, som tilsynslege på omsorgssentre, flyktningtjenesten og skolehelsetjenesten. Slik vil det også bli i Søgne kommune ved en oppsplitting. Vi må da redusere antallet pasienter. I Kristiansand kommune har de leger som kun jobber som tilsynsleger og som er dedikert dette fagfeltet, sier Lohne til Fædrelandsvennen.

– Redusere antallet pasienter

– I mindre kommuner blir fastleger pålagt en rekke tilleggsoppgaver, som tilsynslege på omsorgssentre, flyktningtjenesten og skolehelsetjenesten. Slik vil det også bli i Søgne kommune ved en oppsplitting. Vi må da redusere antallet pasienter. I Kristiansand kommune har de leger som kun jobber som tilsynsleger og som er dedikert dette fagfeltet, sier han.

I søknaden er ikke noen bestemt lokasjon nevnt, men i søknaden står det at det vil være naturlig å flytte til den vestlige delen av gamle Kristiansand, «fortrinnsvis i området Rige-Hellemyr».

I følge avisen er det ingen økonomiske grunner for å søke seg ut av gamle Søgne, kun et ønske om å levere gode tjenester.

– Nå ser vi mørke skyer i horisonten og velger å være føre var med å sende en søknad nå, sier Lohne til Fædrelandsvennen.

Powered by Labrador CMS