Har søkt om å flytte legesenteret ut av bygda

Publisert
Frode Lohne er leder av Søgne Legesenter.

Kommunens største legesenter, Søgne legesenter har sendt en søknad til Kristiansand kommune om å flytte senteret til innenfor grensene av gamle Kristiansand. Søknaden er sendt for å unngå å bli en del av et gjenoppstått Søgne kommune. Leder for senteret, Frode Lohne frykter for dårligere helsetjenester for innbyggerne.

Det skriver Fædrelandsvennen som refererer til Avisen Kristiansand.

– Det stemmer at vi har søkt til Kristiansand kommune. Så må kommunen behandle søknaden. Til slutt må vi forholde oss til svaret på søknaden, skriver Lohne i en epost til N247 tidlig tirsdag morgen.

Legesenteret har til sammen 12 leger og en LIS-lege som alle har støttet søknaden om flytting i følge avisen.

– I mindre kommuner blir fastleger pålagt en rekke tilleggsoppgaver, som tilsynslege på omsorgssentre, flyktningtjenesten og skolehelsetjenesten. Slik vil det også bli i Søgne kommune ved en oppsplitting. Vi må da redusere antallet pasienter. I Kristiansand kommune har de leger som kun jobber som tilsynsleger og som er dedikert dette fagfeltet, sier Lohne til Fædrelandsvennen.

– Redusere antallet pasienter

– I mindre kommuner blir fastleger pålagt en rekke tilleggsoppgaver, som tilsynslege på omsorgssentre, flyktningtjenesten og skolehelsetjenesten. Slik vil det også bli i Søgne kommune ved en oppsplitting. Vi må da redusere antallet pasienter. I Kristiansand kommune har de leger som kun jobber som tilsynsleger og som er dedikert dette fagfeltet, sier han.

I søknaden er ikke noen bestemt lokasjon nevnt, men i søknaden står det at det vil være naturlig å flytte til den vestlige delen av gamle Kristiansand, «fortrinnsvis i området Rige-Hellemyr».

I følge avisen er det ingen økonomiske grunner for å søke seg ut av gamle Søgne, kun et ønske om å levere gode tjenester.

– Nå ser vi mørke skyer i horisonten og velger å være føre var med å sende en søknad nå, sier Lohne til Fædrelandsvennen.

Powered by Labrador CMS