Sondre avsluttet konkurransen i Yrkes-EM med «medallion of exellence»

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert: Under premieutdelingen lørdag kveld ble 23 år gamle Per Magne Svardal fra Konsmo ble eneste norske vinner i EuroSkills 2023 i Gdansk.

– Både Sondre Klungland fra Søgne og Sindre Løland, også han fra Konsmo, fikk såkalt «medallion of exellence», bare et par poeng fra topplasseringer. De konkurrerte i klassene mekaniker tunge og mekaniker lette kjøretøy og møtte som alle andre i EuroSkills 2023 enerne og nasjonale vinnere fra 31 europeiske land, skriver Fædrelandsvennen som har vært til stede i Gdansk i helgen.

600 deltakere under 25 år har vært med i årets EM.

I september 2022 vant Sondre Klungland fra Søgne Yrkes-NM i Sørlandshallen. Det kvalifiserte han til å representere Norge i EuroSkills (EM) i Gdansk i Polen denne uka.

Klungland har konkurrert i klassen tunge biler og håper på å få med seg hjem en god plassering etter tre knallharde konkurransedager.

Da N247 intervjuet Sondre etter NM-seieren sa han at han fikk en liten skiftenøkkel i presang til dåpen av min farmor Mette.

– Kanskje derfor at jeg ble mekaniker, sa Sondre Klungland som bor i Vedderheia i Søgne, og lo godt.

N247 var i kontakt med Søgne-mekanikeren lørdag, og han fortalte da at det hadde gått bra.

– Lørdagskvelden blir lang. Premieutdelingen varer frem til klokken 22 lørdag og etter det er det «After party». Det blir en lang kveld, men vi snakkes søndag formiddag, sa han.

Les også:

Powered by Labrador CMS