Søgne dykkerklubb på Langenesfjorden mandag formiddag.

– Det har aldri skjedd før

Publisert Sist oppdatert

Søgne dykkerklubb var mandag ute på Langenesfjorden rundt Prinseboen for å rydde på havbunnen. Etter nesten 600 dykk gjorde de et oppsiktsvekkende funn, ingenting.

På vei ut i sjøen til jakten på spøkelsesredskaper og søppel på langenesfjorden mandag formiddag.

– Det har aldri skjedd før. Ingen redskaper, batterier, garn eller bildekk. Vi har aldri vært rundt den boen tidligere og dette er tydeligvis et lite brukt sted til fiske, sier en lattermild leder, Karl Klungland til N247 mandag ettermiddag.

Startet i 2015: Dykkeklubben startet med opprydding av spøkelsesredskaper i desember 2015, og har siden plukket nærmere 6.000 spøkelsesredskapet opp fra havbunnen. Mandagens tur var den første turen uten funn av i alt rundt 80 organiserte dykk hvert år.

– Det var et ryddig område og dette var en helt ny opplevelse for oss. Hyggelig var det å se en så ryddig havbunn. Når det er sagt er det mye igjen, veldig mye og det fylles jo på med tapte redskaper hele tiden. Vi oppfordrer alle som har mistet redskap til å varsle via Fiskeridirektoratets app hvor det kan meldes tapte og funne redskap, sier Klungland videre.

Om snaue to uker drar en del av klubbens medlemmer til Farsund for å delta i «Havmonsteruka», et arrangement hvor mange lag, skoler og kommune bidrar til rydding på havbunnen.

Anton Amundsen er en av flere trofaste hjelpere i arbeidet med å rydde havbunnen. Mandag var han båtfører på dykkeklubbens båt, «Snorkel lll»

– Vi blir nok aldri ferdig med dette arbeidet. Vi har et samarbeid med Skjærgårdstjenesten i kommunen og det blir mange dykk på østsiden av Byfjorden i tiden som kommer, avslutter Klungland.

Powered by Labrador CMS