Kommende lørdag håper Pål Torgersen (t.v.), Ole Fredrik Thorsen og Roger Lea på ny deltakerrekord i Fløymila.
Kommende lørdag håper Pål Torgersen (t.v.), Ole Fredrik Thorsen og Roger Lea på ny deltakerrekord i Fløymila.

- Håper på deltakerrekord i Fløymila

Publisert

- Nå legger vi alt til rette på å slå rekorden i Fløymila kommende lørdag. Den er fra 2020, og lyder på 216 utøvere.

Nye folk

Det sier Pål Torgersen, Roger Lea og Ole Fredrik Thorsen til N247 noen få dager før «Mila» skytes i gang.

Kart over løypene som skal løpes på Flekkerøy lørdag.
Kart over løypene som skal løpes på Flekkerøy lørdag.

De to førstnevnte er med i komiteen for aller første gang.

– Barneløpet starter klokken 10.30. Helt nytt i årets Fløymila blir at vi har laget en løype på fem kilometer. Den går fra det vanlige startområdet ved idrettsanlegget og ned mot rundkjøringen. Så blir det vendereis igjen og gjennom Skålevigs-jordene og ned til Paulen. Så tilbake til Cemo Arena igjen. Dette løpet starter klokken 11.00.

En time senere går startskuddet for selve Fløymila. Den går som vanlig langs fylkesveien gjennom rundkjøringen og ut mot Vesterøya. På returen blir det videre løping langs asfalten, før man må ned Refsdalen og ut i skauen mot Mæbø. Den siste siste etappen handler om en lang tur utover Østerøya, før løperne henter frem de siste kreftene og tar ei «æresrunde» inne på Cemo Arena før måltavla lyser mot de, sier Pål og Roger.

Tradisjon

Fløymila er blitt en tradisjon for øyfolket. Lørdagens arrangement er det ellevte i rekken, nå håper de tre blide arrangørene på både fint vær og med det ny deltakerrekord. Langs løypa møter det alltid opp publikummere på begge sider av øya.

Bildet er fra starten til et tidligere arrangement.
Bildet er fra starten til et tidligere arrangement.

Her blir løperne møtt av heiarop og flagg, noe som sikkert gir dem et ekstra lite «puff» for å komme seg helskinnet gjennom. For «Mila» er hard nok i seg den, for det blir mye løping på asfalt.

- Vi gleder oss stort. Det kommer deltakere fra hele landsdelen, og vi har også løpere som tar turen fra Rogaland, sier «Løpsgeneral» Pål Torgersen.

Powered by Labrador CMS