F.v. de finske eierne Emilia Levula, Pekka Lillbacka, Øystein Tjomsland (som selv er medeier i Weikko) og assistenttrener Christina Lien-Mikkelsen.

Tjomsland-traver satte verdensrekord

Publisert

Øystein Tjomslands fire år gamle finske vidunderhest Weikko satte onsdag kveld verdensrekord da han vant storløpet H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal i svenske Bollnäs.

Da man trodde at superlativene var brukt opp rundt ubeseirede Weikko slo den Øystein Tjomsland-trente 4-åringen til med et løp som nesten savner sidestykke for en junior. Den finskfødte hingsten ble den første fireårige kaldblodshesten som traver under den magiske 1.20-grensen med sine 1.19,9a/1640 meter.

- Det er rett og slett en voldsom hest! Jeg har aldri vært borti maken til råtalent, og det verste er at han hadde masse krefter på lager. Jeg tror jeg kunne kjørt ett sekund fortere. Jeg har nesten ikke ord. Det er en helt spesiell opplevelse å kjøre en slik hest. Det er slike individer alle drømmer om å få tak i. Han er en utenomjordisk hest når det gjelder utholdenhet, sa Øystein Tjomsland etter løpet.

Førstepremien i storløpet var på 150 000 svenske kroner.

Powered by Labrador CMS