Norgesrekord av Tjomslands supertalent

Publisert

Brenne Borken travet enorme 1.20,3a/1640 meter da han vant i Sverige fredag kveld.

– Han er et fenomen, fastslår suksesstrener Øystein Tjomsland.

Topptreneren fra Søgne har fått frem den ene elitehesten etter den andre de siste årene, men det spørs om Øystein Tjomsland noen gang har trent noe større talent enn fire år gamle Brenne Borken. Fredag kveld satte den lyse hingsten norgesrekord da han travet enorme 1.20,3a/1640 meter på den svenske travbanen Bollnäs og sikret seg seierssjekken på 150.000 svenske kroner i H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal etter en herlig oppløpsduell med svenske Juni Blixt.

- En hest for den ypperste eliten

- Juni Blixt er en fantastisk hest og Brenne Borken måtte virkelig kjempe i dag. Sluttiden er voldsomt bra, tenk på hvor få starter hesten har gått. Brenne Borken er et fenomen, og jeg har sagt hele at dette er en hest for den ypperste eliten dersom han får holde seg skadefri. Det viste han til fulle i dag, strålte Tjomsland etter løpet.

Bedre statistikk enn de aller beste

For å sette vinnertiden i perspektiv; Tjomslands supertraver Tekno Odin maktet ikke slike tider før han i juni som 5-åring travet 1.19,9a/1640 meter på Leangen. Hans arvtager Lannem Silje, med 46 seire på 54 starter, travet heller ikke slike tider før hun landet på 1.18,8a/1609 meter i mai som 5-åring på Solvalla. Tjomsland topptraver Tangen Bork satte ny personlig rekord forrige helg på Solvalla da han travet 1.20,5, seks år gammel.

Brenne Borken har på sine åtte starter ikke gjort en eneste feil, og står bokført med like mange seire. Tjomsland-traveren leverte altså denne fantastiske vinnertiden i sin åttende start i karrieren, Lannem Silje travet først raskere enn dette i sitt livs 37. start

Powered by Labrador CMS