Hvaglimt og Øystein Tjomsland

Råsterkt hat trick fra Tjomsland

Publisert
Havglimt og Øystein Tjomsland.

Øystein Tjomsland var i det umulige hjørnet på Forus Travbane tirsdag kveld. Sørlandstreneren vant like godt med alle de tre hestene han sendte til start.

Øystein Tjomslands hester er virkelig i ferd med å finne storformen i perfekt tid i det sesongens største løp for alvor tar til. Tirsdag lastet 52-åringen fra Søgne tre hester på transporten og satte kurs for Stavanger. Utfallet kunne ikke blitt bedre; i tur og orden vant Tjomsland med Holly Winner, Havglimt og Norheim Bork. Et vaskekte hat trick med andre ord.

–Kvaliteter til å nå langt

Fellesnevneren for alle de tre vinnerhestene var at det var de som fikk det tøffeste løpsopplegget av samtlige deltagere i sine løp, et signal om at Tjomsland har truffet med vinterens treningsopplegg. Tre år gamle Holly Winner forserte fra siste- til førsteplass og langet unna til sikker seier i sin andre start i karrieren.

– Han var godt forberedt, og det er godt å kjenne at han går i mål med bra fart. Han leverer et godt løp i dag. Han må kanskje opp et nivå eller to for at vi skal kunne tenke på Kriteriet for hans del, men han har kvaliteter til å nå ganske langt, fastslo Tjomsland etter løpet.

Vinnertiden ble 1.16,5a/2040 meter.

Ungheststjernen tilbake som en vinner

Dobbeltmillionæren Havglimt viste glimt av gammel klasse da han etter et løp utvendig for lederhesten slugget seg inn til sterk seier. Den gamle ungheststjernen viste at han fortsatt blir å regne med i tiden fremover; vinnertiden ble råsterke 1.21,9a/2040 meter. Dette var ny volterekord for 7-åringen.

– Det var deilig å se ham tilbake der vi har hatt ham tidligere, dette var en veldig opptur! Vi hadde ambisjoner i dag siden han har vært fin hjemme i trening før løpet, fortalte assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen på seremoniplass.

Derby-ambisjoner etter toppløp

Norheim Bork og Øystein Tjomsland (i gult).

Den mest oppsiktsvekkende prestasjonen under kvelden stod nok likevel fire år gamle Norheim Bork for. Den svarte hingsten ble stresset i sitt første møte med startbilen, og galopperte kort etter start. Fra sisteplass kastet Tjomsland loss en og en halv runde fra mål, og etter en enorm avslutning rakk Norheim Bork frem til seier i det siste steget. Vinnertiden ble meget gode 1.27,6a/2040 meter, ny personlig rekord.

– Norheim Bork vet å gjøre det spennende! Det var veldig gøy at han tok sin fjerde strake seier nå. Det er jo Derby som er målet, vi må prøve, fastslo assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth med et smil etter løpet.

Powered by Labrador CMS