Siste trening på Sangvik før NM: Øystein Tjomsland i sulkyen bak Grisle Odin GL, følger assistenttrener 23 år gamle Sandra Svang Gjeruldsen fra Grimstad med Tangen Bork, og ytterst i banen Grisle Tore GL med Guro Lauvdal Mangseth i Sulkyen.

Før NM: – Stolt av å ta frem disse fra gården på Sangvik

Publisert

Når Norgesmesterskapene for kaldblodshester kjøres på Sørlandets Travpark lørdag 22. juli har flere av de største favorittene i åpen klasse og i hoppeklassen blitt trent frem til sine posisjoner fra hjemmetrener Øystein Tjomslands treningsanlegg på Sangvik.

Travtrener Øystein Tjomsland på hjemmegården på Sangvik.

– Her på Sangvik har vi bygget opp baner og treningsfasiliteter med skånsomt underlag som gjør at hestene trener uten unødig belastning. I 2013 bygget vi et kostbar sandbane med dansk sjøsand, og det høye grunnvannet i bakken er med på å gi underlaget en naturlig demping. Kanonene vi trener frem til den ypperste eliten er trent frem her fra Sangvik, forklarer Tjomsland til N247 før har tar NM-favorittene ut til de siste treningsrundene før løpene lørdag.

350 hesteeiere

I stallen på Sangvik har teamet i dag rundt 40 hester, men dette er bare en liten del av godt over 200 hestene Tjomsland trener for rundt 350 unike hesteeiere. I tillegg til stallen på Sangvik har Tjomsland rundt 50 hester i Sørlandets Travpark, tett på 100 hester på gården i Sverige og 20 i Estland.

Assistenttreneren som følger hestene i tykt og tynt i det daglige, 23 år gamle Sandra Svang Gjeruldsen fra Grimstad, her i stallen med Tangen Bork før siste trening til NM.

Under lørdagens Norgesmesterskap stiller Tjomsland med fem hester i åpen klasse i tillegg til to i hoppeklassen. Det er neppe noen overraskelse å karakterisere Tangen Bork som favoritt i den åpne klassen, og fra samme stall regnes Nordsjø Anna som favoritt i hoppeklassen. Tjomsland har i tillegg tro på at Gisle Odin og Grisle Faksen har potensiale til en topp fem plassering i den åpne klassen.

Fire NM på rad

Travtreneren fra Søgne er ikke den som har flest starter i løpet av året, men kan vise til en imponerende statistikk med seier i omtrent hvert fjerde løp han starter. Med sin tidligere supertraver Tekno Odin vant treneren NM på Sørlandets Travpark fire på rad i perioden 2013 til 2016, og hesten kjørte inn over 10 millioner kroner i løpet av sine år på travbanene.

– Det er alltid litt ekstra gøy å kjøre de store løpene, sier Tjomsland før han henter Gisle Odin ut fra stallen og starter tirsdagens treningsøkt på Sangvik.
Powered by Labrador CMS