Leder i SSOK Svein Erik Wiig håper på mange deltakere på vårens O-kurs.

I dag kan du lære orientering

Publisert Sist oppdatert
Malin Wiig er klar for å lære mere om orientering.

I vår tilbyr Søgne og Songdalen orienteringsklubb kurs i kart og kompass til alle fra åtte til 100 år, første kurskveld er onsdag.

Søgne og Songdalen orienteringsklubb (SSOK) tilbyr i løpet av våren 2023 nybegynnerkurs i orientering. Første gang onsdag 12. april ved Langenes skole.

Det er klubbens leder Svein Erik Wiig som er ansvarlig for opplegget.

– Dette er et lavterskel opplegg som vil foregå på skolegårdskart ved forskjellige skoler i Søgne og Songdalen pluss en gang i Helleviga. Vi håper at mange møter opp for å lære kart og kompass på en enkel og morsom måte. Her er det plass til både barn som vil prøve seg på postjakt eller voksne som ønsker å bli bedre til å jakte på turorienteringsposter, kommenterer Svein Erik Wiig før kursoppstart.

Skolekart: I forbindelse med at Norges orienteringsforbund ønsker å rekruttere flere utøvere til O-sporten, har forbundet i samarbeid med en banksponsor sørget for midler slik at landets O-klubber kan lage skolegårdskart til «alle» skoler i landet. I Søgne og Songdalen er det foreløpige laget ferdig kart over Tinntjønn og Tunballen skole. I nær fremtid vil det etter hvert komme kart over flere skoler, fra Finsland i nord til Langenes i Sør.

Synfaring og tegning av skolegårdskartene utføres på dugnad av klubbens aktive O-løpere.

Kursene forgår på tirsdager, utenom første gangen.

Allerede førstkommende onsdag 12. april starter det hele fra Langenes skole klokken 17.00. Etter dette foregår kurset på tirsdager klokken 18.00. På følgende steder i rekkefølge: Tinntjønn, Tunballen, Hellevig og Langenes skole.

I påvente av nytt skolegårdskart vil man benytte det gamle kartet over Langenes skole.

Alle nivåer: Det er fritt opp til den enkelte hvor mange ganger man vil delta. For de som føler for det anbefaler klubben å prøve seg på ordentlig O-løp, hvor SSOK arrangerer løp i Sørlandskarusellen i Hellevig onsdag 3. mai. Her er det løypelengder og vanskelighetsgrad for alle nivåer. For de som mangler kompass til kurset så kan dette lånes av klubbens instruktører. Opplegget er gratis og klubben anbefaler at man stiller med joggesko.

Positivt: Tidligere kommuneoverlege i Kristiansand Dagfinn Haarr som er en meget aktiv O-løper hadde for noen år siden et foredrag om O-løp og folkehelse, hvor han refererte til en undersøkelse foretatt på Karolinska sykehuset i Sverige hvor man hadde oppdaget at O-løpere har en klart bedre tarmflora en gjennomsnittsbefolkningen. Altså enda en god grunn til å stille på klubbens nybegynnerkurs i orientering.

Powered by Labrador CMS