Søgne Mandal basket. Første rad fra venstre:Hakan Arafat, Emil Nyfeldt Bøe, Erlend Steimler, Leonis Hoxhaj og Jonatan Mjanger, Hans Kerlefsen Bak fra venstre, Gustav Steimler (trener), William Skaiå, Jakub Niedzwiecki, Marcus Asbjørnsen, Marcus Aardal (kaptein), Magnus Tveite og Kevin Nesland.

Søgne & Mandal basket - Gull og sølv i første sesong

Publisert Sist oppdatert
Mandal basket U15: Bak fra venstre, Magnus Hårstadhaugen, Vilandas Adomatis, Christian Wiggen, Simon Skeivik, Kristupas Valantinavicius og Leander Apeland. Foran fra venstre: Pedro Nilsen, Ask Wigemyr, Bendik Andersen, Nemanja Nimcevic, Mathias Jenssen. Ikke til stede: Jon Bajrami, Aspandiyar Safi, Herman Lunde, Aron Nur og Carl Fredrik Leknesund.

Søgne & Mandal sine to basketlag har noe overraskende tatt gull og sølv i sine serier. Begge lagene ble startet opp i fjor, da uten nevneverdig med seriespill. I regionen er det nemlig for få lag til å arrangere serie.

Unntaket var i år. Både i U14 og i U15 har det blitt meldt på nok lag til å kunne lage seriespill med hjemme- og bortekamper. Søgne har stilt lag i U14 og Mandal har stilt lag i U15.

Overlegne: For Mandal U15 startet sesongen med en walkover-seier i første kamp, før Pirates Elite stod på motsatt side i kamp to. Pirates Elite viste seg overlegne i den kampen og har generelt gjennom sesongen hatt en meget behagelig reise til seriegull. Mandal-laget til trener Atle Andersen på sin side har utviklet spillet sitt gjennom sesongen, og i returoppgjøret mot Pirates Elite ga de seriemesterne ordentlig motstand i en tøff og jevn kamp. I de øvrige kampene har de gått seirende ut, og ender til slutt på en solid andreplass.

Stor spenning: Søgne sitt U14-lag startet sesongen med tap mot Pirates Sentrum. Laget som ble startet i en gymsal på Rosseland skole i fjor, tapte mesteparten av sine kamper gjennom fjorårssesongen. På grunn av reglene om barneidrett ble det ikke ført resultater den sesongen, og årets sesong var derfor første sesong med resultater. Spenningen var med andre ord stor når de entret den store banen for første gang, og ingen forventet en sesong som til de grader har gått på skinner.

Progresjon: Gjennom hele sesongen har de vist stor progresjon, og i de aller fleste kampene har de scoret over 60 poeng. Det har gitt trener Gustav Steimler en anledning til å rullere på hele laget og å gi alle godt med spilletid. Steimler selv mener at det har vært fint å vinne kamper, men at det største fokuset til laget og generelt i klubben er at alle spillerne skal ha det gøy og føle seg som en inkludert del av gruppen. Med en kamp igjen ligger Søgne U14 på en suveren 1. plass, med ett tap. Kun ett lag har mulighet til å ta igjen laget fra Søgne, men dette er kun en syltynn teoretisk mulighet. For at det skal skje, må nemlig Søgne tape siste kamp, samtidig som Pirates Vest må vinne alle sine gjenværende kamper med en differanse på 60+ poeng – i hver kamp.

I en oppdatert melding fra klubben står det at Pirates Vest tapte siste kamp og laget fra Søgne er seriemestre.

Powered by Labrador CMS