Starter bygging av Greipstadhallen

Publisert

Med 11 mot fire stemmer vedtok formannskapet i Kristiansand onsdag å gi en tilleggsbevilgning på 20,6 millioner kroner for å bygge Greipstadhallen nå. Hallen som nå skal bygges på Hortemo har en lang forhistorie tilbake til tidligere Songdalen kommune som tidligere avsatte 20 millioner til hallen. Dette beløpet ble senere i Kristiansand kommune økt til 30 millioner, men etter en en anbudskonkurranse der fem selskap har gitt pris ble det klart at hallen får en prislapp på 50,6 millioner kroner. 
Forslo utsettelse
Etter anbudskonkurransen fremmet administrasjonen forslag om å forberede ny konkurranse, og at nye kalkyler skulle legges inn i forbindelse med behandling av økonomiplan for perioden 2023 - 2026. 
Et forslag fra Arbeiderpartiet om å gå en ny runde med Greipstad idrettslag for å se på kostander og alternative samarbeidsforhold fikk seks stemmer i formannskapet. Et fellesforslag fra Høyre, KrF, DEM, Sp, FrP, og PP om å bevilge 20,6 millioner kroner fra kommunens sentrale disposisjonsfond ble deretter vedtatt med 11 mot fire (SV og MDG) stemmer. 
- Ved positivt vedtak i formannskaper settes arbeidet i gang nå. Selv om saken skal til bystyret for endelig behandling er det en formalitet, kommenterte byutviklingsdirektør Ragnar Evensen etter vedtaket i formannskapet. 
Mange gode grunner
Selv om flere av politikerne i formannskapet vedgikk at det sitter langt inne å gi tilleggsbevilgninger utenom ordinær behandling av økonomiplanen, ble det pekt på mange gode grunner for å gjøre unntak i dette tilfellet. 
- Vi ønsker ikke å skape ytterligere uro i denne saken, og det er ikke sikkert en ny konkurranse vil gi lavere pris. Vi vil tiltre Høyres forslag og vise handlekraft, uttalte Stian Storbukås (FrP).
Høres gruppeleder, Renate Hægeland minnet om at APs forslag allerede er forsøkt og fryktet at en ny runde kunne føre til ytterligere prisstigning. 
- Det sitter langt inne å bevilge 20,6 millioner kroner ekstra, men i denne saken mener vi det er gode grunner, utdypet hun. 
Fryktet utsettelse
Partikollega Terje Ø. Pettersen fryktet også at en ny utsettelse kunne skyve hallen inn i mørket og i verste fall føre til usikkerhet om hele prosjektet. 
- Det vil være svært urettferdig overfor GIL som har vist stor tålmodighet i denne saken, la han til. 
Reidar Heivoll (SP) viste til egen gruppebehandling som var krystallklar på at arbeidet med hallen må komme i gang nå. 
Også fra partiene som ikke støtter tilleggsbevilgning nå ble det uttrykt et sterkt ønske om å få på plass hallen i Greipstad innen rimelig tid, men her ble det vist til at de økonomiske avklaringer bør komme i det ordinære budsjettarbeidet. 
Kontrakten er tildelt Konkret Entereprenør AS
Prosjektleder for Greipstadhallen, Erlend Kleivset sier onsdag til N247 at det er selskapet Konkret Entreprenør AS som nå er tildelt kontrakt for bygging av hallen. 
Etter formannskapets vedtak onsdag er det ventet at de første arbeidene på tomta kan starte opp allerede i løpet av kort tid. 
- Forventet ferdigstilling av Greipstadhallen vil da være rundt påsketider 2023, sier Kleivset til N247. 
Sist oppdatert 24.08.2022 klokken 20:26 av Jon Aamodt
Medlemmer av GILs hallkomité Nils Magne Håkegård, Jardar Lie, Kristin Nygård Schau og leder av GIL fotball, Kjetil Skistad, sammen med bystyrepolitikerne Jan Erik Tønnesland (Ap) og Reidar Heivoll (Sp) i forkant av budsjettfremleggelsen i 2020. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
- Forventet ferdigstilling av Greipstadhallen vil være rundt påsketider 2023, sier prosjektleder Erlend Kleivset til N247 onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS