Vegvesenet advarer

Publisert

– Skal du ut og reise i helga må du forberede deg på at kjøreforholdene kan bli vanskelige. Årsaken er snøværet som er ventet i sør og øst, varsler Statens vegvesen torsdag.

Meteorologisk institutt har sendt ut gule farevarsel for områdene fra Rogaland og Agder til sørlige deler av Østlandet. I sør kan det fredag komme opptil 25 cm snø. Etter hvert er det ventet overgang til regn eller sludd i lavlandet, kan hende regn som fryser på kald bakke. På de sørlige delene av Østlandet er det fra fredag ettermiddag ventet opptil 20 cm snø på 24 timer og etter hvert overgang til sludd i lavlandet. På fjellovergangene i Langfjella er det varslet kraftig snøfokk allerede fra torsdag kveld.

Gjør smarte valg om din reise

Derfor: Skal du ut og reise i helgen må du sørge for å være oppdatert på kjøreforholdene der du skal kjøre, og ha utstyret i orden. Statens vegvesen gjør det vi kan for å holde vegene åpne og godt farbare. Så må trafikantene selv sørge for å være forberedt på de forholdene som møter dem, og sørge for å gjøre smarte valg angående sin reise.

Viktige råd før kjøreturen

  • Skaff deg kunnskap om forholdene der du skal kjøre. www.vegvesen.no/trafikk og appen Vegvesen trafikk er viktige informasjonskilder. I appen kan du få varsel om en veg blir stengt eller kolonnekjørt.
  • Beregn god tid til kjøreturen, mer enn du ville gjort på bar veg og sommerføre.
  • Vær forberedt på at veger kan bli stengt på kort varsel.
  • Vinterdekk er et selvsagt krav på vinterføre.
  • Sørg for å ha nok strøm eller drivstoff på bilen.
  • Ha varme klær, mat og drikke i bilen, særlig om du skal over fjellet eller på langtur.
Powered by Labrador CMS