– Utsett kjøreturen om du kan

Publisert Sist oppdatert

I store deler landet kan det bli vanskelig føreforhold de nærmeste dagene så vurder om du kan utsette kjøreturen til vær- og føreforholdene har bedret seg.

– Følg med på værvarslene der du skal kjøre og sjekk trafikkmeldingene på vegvesen.no/trafikk så du er forberedt, oppfordrer beredskapsrådgiver Tommy Steinnes i Statens vegvesen.

Snø, vind, snøskredfare og regn som fyser på bakken

I deler av Rogaland og Vestland har Meteorologisk institutt utstedt oransje farevarsel for svært kraftige vindkast onsdag. Her kan ferjer bli innstilt og bruer bli stengt. Vinden fører i tillegg til betydelig snøskredfare i fjellet fra onsdag kveld, og veger kan bli stengt til skredfaren ventes å avta torsdag.

I Agder og sørvest i Rogaland er det ventet perioder med snø, med mulighet for mye snø lokalt. I ytre strøk vil det være perioder med sludd eller regn med fare for at regnet fryser på bakken og gir glatte veger.

– Statens vegvesens entreprenører forbereder seg på været som kommer og vil være ute med sine mannskaper, men mye nedbør og snøfokk gjøre at det kan være vanskelig å holde standarden, sier Tommy Steinnes.

Kjør etter forholdene og vær forberedt

Statens vegvesen ber altså folk vurdere om de kan utsette kjøreturen til vær- og føreforholdene blir bedre , men må du ut og kjøre, så beregn ekstra tid, bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.

Skal du over en fjellovergang, så sørg for å ha fulladet batteri eller nok drivstoff på tanken.

– Ta med varme klær og vintersko, og så er det lurt å ha med mat og varmt drikke. Det kan hende du må vente i kolonnekø. Ha gjerne med lykt, slepetau og snøspade også som er lett tilgjengelig, oppfordrer Steinnes i Statens vegvesen.

Lokalt bringer stormen «Gerrit» med seg opp mot 47 millimeter nedbør de neste døgnene (red.anm)

(Pressemeldingen er forkortet)

Powered by Labrador CMS