Mye snø og kraftig vind skaper krevende forhold i feilrettingsarbeidet til Glitre Nett.
Mye snø og kraftig vind skaper krevende forhold i feilrettingsarbeidet til Glitre Nett.

– Krevende feilretting under snøværet

Publisert

– Sludd, snø og kraftig vind har resultert i en rekke strømbrudd flere steder på Sørlandet nyttårsaften og første nyttårsdag. Vanskelige kjøreforhold på veiene og mye snø ute i terrenget gjør at det er krevende feilretting for mannskapene fra Glitre Nett, skriver selskapet i en pressemelding mandag formiddag.

I underkant av 4.000 kunder i Agder er uten strøm klokken 11.00 første nyttårsdag, og alt av tilgjengelige ressurser bidrar nå i feilrettingsarbeidet. Enkelte steder er det kommet vel en halv meter snø, og det er utfordrende for mannskapene å komme frem. Flere steder sperrer trær veiene og hindrer fremkommeligheten. Dette medfører at feilrettingsarbeidet vil kunne ta noe ekstra tid.

Rundt 100 kunder i Søgne er også rammet av strømbrudd.

Nyttårsaften var det rundt null grader flere steder langs kysten, og snøen som kom la seg tungt i trær og på ledningene. Dette var hovedårsaken til feilene i strømnettet. Det er meldt kaldere vær og mer snø fremover, og vi kan dessverre ikke utelukke at vi får nye feil i strømnettet. Oppdager du trær som ligger over strømlinjene, eller ledninger som ligger på bakken, er det viktig å holde avstand og melde fra til Glitre Nett.

Her kan du melde fra om farlige forhold.

Powered by Labrador CMS