Snittpris under null i nord

Publisert Sist oppdatert

– I de tre nordligste prisområdene blir strømprisen torsdag negativ. Snittprisen for Midt- og Nord-Norge faller i morgen helt ned til minus 1,2 øre/kWh i gjennomsnitt for døgnet i engrospris. Det er før beregning av skatter, nettleie og eventuell strømstøtte, skriver Europower onsdag ettermiddag.

Strømanalytikerne skriver videre at årsaken til at prisene faller så lavt, er at det produseres mer strøm nord i Norden enn det forbrukerne klarer å bruke.

– Siden prisene ikke kollapser i Europa i morgen, er det gode muligheter til å eksportere overskuddstrømmen fra Sør-Norge, mot både England, Nederland, Tyskland og Danmark. Med denne eksporten har ikke Sør-Norge et kraftoverskudd i morgen. Dermed har produsentene større kontroll med strømprisen, står det videre i artikkelen.

I sør blir gjennomsnittsprisen 57,8 øre mens maksprisen blir 80,7 øre og minimumsprisen 7,9 øre mellom klokken 15.00 og 16.00.

Onsdag er snittprisen i nord 2,4 øre mens i sør ligger den på 82,4 øre, eksklusive avgifter, nettleie og eventuell strømstøtte.

Powered by Labrador CMS