- Svekker beredskapen

Publisert

- At noe stjeler en båt er jo ille nok i seg selv, men at de slipper båten med motoren i gang er så idiotisk at det ikke finnes ord for hvor dumt dette er, sier redningsleder Ben Wikøren til N247 søndag ettermiddag.


Det var han som ledet rednings- og leteaksjonen i Søgneskjærgården søndag morgen.
Store ressurser
Et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola ble satt inn i søket. To fartøy fra Redningsselskapet, KBR Søgnes brannbåt, et fartøy fra Kystrvakten, politi og flere frivillige i båt deltok i den fire timer lange aksjonen. I ettertid viste det seg at funnet av den tomme båten som igjen utløste storaksjonen var stjålet, og hele operasjonen viste seg å være unødvendig.
- En slik handling som ble begått en gang i natt går ut over beredskapen vår og vi har rundt 15 - 20 tilsvarende unødvendige operasjoner hver år, sier Wikøren videre.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Et redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola deltok i leteaksjonen søndag formiddag. Her søker det over Torvefjorden i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Krever vedlikehold
- I tillegg har vi alle de som i festlige lag fyrer opp røde raketter og med det setter i gang søk- og redningsaksjoner. Jo mer våre gamle redningshelikoptre må fly jo mer vedlikehold trenger de. Vi setter ikke en timepris på denne type aksjoner men at det koster samfunnet dyrt, er det ingen tvil om, sier han.
- Vi regner ikke på denne type oppdrag så jeg kan rett og slett ikke si hva det koster. Men slår du sammen alle etatene som var ute i morgentimene, sier det seg selv at dette koster, sier Wikøren.
Anmelder
Førskolelærer Geir Erik Sødal ved Sjøstjerna barnehage sa til N247 like etter at båten var funnet at han synes det er forferdelig at så store ressurser blir brukt på noe som i ettertid viser seg å være helt unødvendig.

- Båten er ikke mye verdt men vi kommer til å anmelde forholdet uansett. Dette fordi vi håper at noen må så til ansvar for en så uvettig handling som å slippe jolla med motoren i gang, sier Sødal.
Sist oppdatert 28.06.2015 klokken 22.28 av Nicolai Prebensen
Førskolelærer Geir Erik Sødal i Sjøstjerna barnehage sier til N247 at de vil anmelde tyveriet av den lille båten (bildet) uansett. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS