Arnt Axelsen flytter straks inn i i det nye leilighetskomplekset på «Vraget» på Flekkerøy.

Tilbake i Vraget: – Nå skal vi bo i «Verkstedet»

Her står Arnt på den ytterste brygga i Vraget. Til høyre ser dere den røde fritidsboligen på Vragholmen. Arnt og Randi eier halvparten av holmen.

– Her, ved den gode gamle bedriften Axelsen & Olsen i Vraget, jobbet jeg i over 50 år. Nå skal vi bo her, sier Arnt Axelsen til N247 og ler godt.

19 leiligheter

Mandag fikk de første beboerne overrakt nøklene til det flotte leilighetskomplekset som er reist nede i Vragesløyfen på Flekkerøy. Allerede tirsdag flytter noen inn.

- Her nede lå de gamle bedriftene Bøteriet og Axelsen & Olsen, eller «Verkstedet» på folkemunne. Derfor har vi valgt å kalle de to avdelingene vi har bygget, for nettopp det, sier Dag Thomassen i Flekkerøy Bygg AS.

Totalt er det bygget 19 leiligheter.

- Vi har valgt oss en leilighet i «Verkstedets» første etasje. Bare noen få meter fra der jeg hadde kontoret før i tida, sier Arnt og smiler og tar en titt bort på kona.

- Så fint det er blitt. Her får vi hundre kvadratmeter å boltre oss på. Vi gleder oss noe veldig, sier Randi blid og fornøyd.

Dag Thomassen t.v. fra Flekkerøy Bygg AS ønsker Randi og Arnt Axelsen velkommen til ny leilighet i Vragesløyfen. Til høyre Martin Thomassen fra Flekkerøy Bygg AS.

Fra stuevinduet kan de se over til den vesle Vragholmen hvor fritidsboligen deres ligger.

- Her kommer det ei bro fra Vraget og over etter hvert. Det er jo mest barna som er der om sommeren, sier Arnt.

Jobbet lenge

Randi og Arnt har kjøpt den ytterste leiligheten i første etasje i det gamle «Verkstedet».

- Her nede løp jeg jo mye som guttunge (se vedlagt sak). Min far Arnt senior som han het, startet opp det første verkstedet inne i bukta på slutten av 1920-tallet. Selve «Verkstedet», der vi nå skal bo, ble bygd i 1939. Men da krigen kom, stengte de to eierne, Axelsen og Olsen ned. Jeg tok mitt første sveisekurs som 15-åring, og jobbet her i over 50 år i strekk. Vi la ned i 2006, sier Arnt.

- Selve rivningen av det gamle verkstedet startet våren 2021. Så står vi her i dag med nøklene klare til de nye beboerne. moro dette, avslutter Dag Thomassen.

Les også:

Powered by Labrador CMS