Tilskudd til brannsikring i Ny-Hellesund

Publisert

– Ny-Hellesund, en av de best bevarte uthavnene langs Sørlandskysten, ble fredet av Riksantikvaren i 2016. Kristiansand kommune kan nå tilby huseiere i dette området tilskudd til installasjon av brannalarmer, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Det står videre at områdebranner i tett trehusbebyggelse kan føre til tap av uerstattelige verdier. Riksantikvaren ved Agder fylkeskommune har derfor gitt kommunen tilskudd til en brannsikringsplan for Ny-Hellesund i 2021, og til installasjon av alarmer i 2022.

Populær ordning i Posebyen

– Kommunen har allerede en lignende løsning for Posebyen. Her kan huseiere få tilskudd til installasjon av alarmer koblet til alarmsentral. Arbeidet med brannsikring av Posebyen begynte i 2007, og i dag har 80 % av boligene i Posebyen fått installert alarm, står det videre i artikkelen..

Frivillig

Ordningen er frivillig, men kommunen og brannvesenet håper naturligvis at mange i Ny-Hellesund vil benytte seg av dette tilbudet.

Åpent møte

Kommunen inviterer til et åpent møte på Søgne gamle prestegård 16. november 2023 klokken 18.00. Her vil Byantikvaren fortelle om arbeidet med brannsikring av Ny-Hellesund, leverandøren av alarmer vil beskrive alarmene og tjenesten de leverer, og brannsikringskonsulenten vil gi en mer overordnet beskrivelse av planen. Deltakere kan stille spørsmål under selve presentasjonen, eller ta en prat med alarmleverandøren i kaffepausen hvis de foretrekker det. Kommunen byr på kaffe og kaker.

Powered by Labrador CMS