– Oppryddingen pågår, vis hensyn

Publisert

– Torsdag og fredag vil det pågå opprydding langs veiene etter det store snøfallet i Agder. Dette vil kunne føre til nedsatt hastighet på E18 og på fylkeskommunale og kommunale veier, melder politiet på sine hjemmesider torsdag formiddag.

Politiet, Statens vegvesen og Agder fylkeskommune ber bilister som skal bruke bilen, om å vise hensyn og holde god avstand til bilen foran.

– Det er stedvis glatte partier på E18, men spesielt på fylkeskommunale og kommunale veier. Vi ber derfor innbyggere som må bruke bilen om å beregne ekstra reisetid. I tillegg til glatt veibane så har de store snømengdene ført til høye brøytekanter, noe som igjen gir svekket siktsone, sier avsnittsleder ved politiets operasjonssentral i Agder, John Repstad.

Manuell dirigering

– I Arendal sentrum vil det være delvis stengt og delvis manuell dirigering i en periode torsdag for å få fram busser og for å gi plass til mannskapene som skal drive opprydding, sier seksjonsleder for Drift veg i Agder fylkeskommune, Rolf Ove Lunden.

Rolig på veiene

– Det er fortsatt lite trafikk på hovedveiene og det er vi glade for. Det vil fortsatt foregå snørydding på E18 og vi ber bilistene være oppmerksomme på det. Vær ekstra oppmerksom på de som driver oppryddingsarbeid, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Tore Jan Hansen.

Været framover

På etatenes fellesmøte torsdag morgen fikk de en orientering om værsituasjonen fra Meteorologisk Institutt.

– Vinden vil løye utover torsdagen og fredagen og det kommer ikke mer nedbør. Det er likevel verdt å merke seg at det blir kaldere de neste dagene. Det kan være lurt å ha et pledd i bilen dersom noe skulle oppstå, sier Repstad.

Så langt er det ikke meldt om alvorlige trafikkulykker i forbindelse med snøværet på Sørlandet.

Powered by Labrador CMS