Politiet varsler om mye vann på veiene. Bildet er fra E18 ved Grimstad.

Oppdatert: Nye farevarsler

Publisert Sist oppdatert

Meteorologisk Institutt har i løpet av søndag sendt ut to nye forvarsler. Det ene gjelder svært mye nedbør og mye vind. Det andre dreier seg om høyt havnivå det kommende døgnet.

«Farevarselet om regn er oppgradert til oransje nivå for deler av Vestland, Rogaland og Agder.

Et stormsenter kommer inn i Nordsjøen det neste døgnet, og kombinasjonen av sterk vind og fuktig luft gir svært mye nedbør i området. Lokalt ventes opp i 60 mm/6t og 80mm/12t», melder instituttet på X.

24 m/s tilsvarer overgangen fra liten til full storm. 

Tidligere søndag: Meteorologisk Institutt har søndag formiddag sendt ut tre farevarsler i forbindelse med værsituasjonen.

Ett for mye is på de mindre veiene og lokalt vanskelige kjøreforhold. Ett varsel for kuling fra sør langs kysten med opp til 18 m/s i kastene.

Det tredje for flom: «Det er mye snø og is på veier og i bekke-/elveløp. Det ventes væromslag i helgen med snøsmelting og regn opp mot 400-600 moh på søndag og 800-1200 moh på mandag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og overvann over veier som følge av tette rister, stikkrenner, og andre tette vannveier. Det ventes ikke flom i elver, men økende vannføring og eventuell ispropper kan føre til lokale oversvømmelser i bekker og små elver. Økt vannføring kan også føre til isgang med påfølgende fare for lokale oversvømmelser.»

I følge Yr fortsetter regnvære gjennom hele søndag og mandag og det er forventet rundt 50 millimeter nedbør. Også tirsdag kommer nedbøren som regn med rundt 15 millimeter.

Det blir mildt på dagtid helt frem til søndag om en uke og det er ikke meldt om frost på nettene.

Powered by Labrador CMS