Tangen Bork (nr. 3) spurter som en vind, men rekker akkurat for sent frem til å snappe seieren fra finske Evartti i millionløpet Elitkampen.

Tjomslands drømmehelg

Publisert
Øystein Tjomsland og eierkretsen til Kit Crown hylles av 30 000 publikummere.

En sølvplass verdt en halv million kroner og tre seire i to land på samme dag. Det var ingrediensene i Øystein Tjomslands topphelg.

Øystein Tjomslands forhåpninger til Elitloppshelgen på Solvalla Travbana i Stockholm var store, og suksesstreneren fra Søgne var nær ved å score full pott med sine hester. Tre kvart million kroner tjente 52-åringens hester i løpet av helgen, og elitetraveren Tangen Bork var nær ved å kamme hjem førstepremien i millionløpet Elitkampen.

Ny rekord for Tangen Bork

Den lyse hingsten spurtet som en vind da luken åpenbarte seg i sluttfasen, men oppløpet var akkurat for kort for Tjomsland-traveren for å rekke frem til vinneren, finske Evartti.

Samtidig senket Tangen Bork sin egen rekord til 1.20,5a/1640 meter og viste at han, sin urutine i disse sammenhenger til tross, for alvor blir å regne med i eliten de kommende årene.

Hedret av 30.000

Da Tangen Bork leverte sin topprestasjon hadde Tjomslands hester allerede vunnet tre løp denne helgen. Kit Crown tok seg av finalen i Diamantstoet, og Tjomsland selv var et eneste stort smil da han entret vinnersirkelen og kunne smile bredt til de 30.000 menneskene på publikumsplass.

- Det er fantastisk å stå her, utbrøt den sindige sørlendingen med den svenske hovedstadens bredeste glis.

Øystein Tjomsland-trente Kit Crown og kusk Ulf Ohlsson på vei mot seier i finalen av Diamantstoet.

Hyllet teamet

Bare timer senere kunne 52-åringen bivåne lillebror Vidar Tjomsland klare brasene med stallens hester hjemme på Sørlandets Travpark. Den dyktige stallmannen loset både debutanten Garli Andrea og kapable, men galopplystne Troll Sterk Odin inn til sterke seire.

- Jeg er avhengig av å ha dyktige medarbeidere rundt meg, fastslo Øystein Tjomsland fra Sverige.

Powered by Labrador CMS