Travel onsdagskveld på Flekkerøy

Publisert

For øyboere som brenner litt ekstra for å få med seg det som skjer her ute, de fikk en virkelig travel onsdagskveld. Eller, heller en nesten en helt umulig en.
 
Konsert
Det hele startet klokken 19.00 med konserten «Shine your light» i Flekkerøy kirke. Et sammensatt kor av medlemmer i Søm kirkekor og Korall fra øya, trakk en tre kvart full kirkesal. Dette var en tro kopi av konserten som ble arrangert i Søm kirke sist søndag. Rundt 60 korister, med et storslått band, viste til fulle at korene er topptrimmede.  På samme tidspunkt, innerst i Lindebøskauen ble det avviklet to årsmøter. Først ute var øyas Historielag, og halvtimen senere var det samlet snaue 30 Fløy-entusiaster i klubbrommet i hallen for å lytte til hva klubbens styre kunne fortelle om regnskap og klubbens fremtidsutsikter.   Historielaget Rundt 50 medlemmer i Flekkerøy Historielag var samlet til et hyggelig årsmøte i deres flotte museum som nærmest er reist på «egen hånd» av de mange nevenyttige medlemmene. Først med en innledning av året som har gått, videre med en presentasjon av regnskapet. Så ble det bløtkake og kaffe. Kvelden ble avsluttet med at forfatter Steinar Kristiansen fortalte om idylliske Krageviga som bare han kan det. - Vi driver det helt fornuftig her, sa en veldig blid Lars Gunnar Andersen som gikk inn i sitt tredje år som leder. Styret består ellers av Rolf Martinsen, Rolf Pedersen, Tor Einar Tobiassen, Marta Hansson, Roald Karlsen, Paul Pettersen, Magnhild Sørensen og Leif Ole Landenius. Artikkelen fortsetter under bildet. Det var omtrent 30 medlemmer som møtte opp da Fløy holdt årsmøte i klubbrommet onsdag kveld. (Foto: Arild Hansen). Fløy IL Idrettslaget på øya består av tre grupper. Fotball, håndball og en skigruppe som så dagens lys den dagen den flerbruksløypa var ferdig asfaltert og stod klar til bruk for noen få år siden. Den gang rundt tusen tilskuere stod ringside der ute på det nye anlegget, og jubelen ble jo til å ta og føle på da vår tidligere skidronning Marit Bjørgen klippet snora. Interessen var stor, det samme var optimismen. Så kom koronaen, og litt i takt med epidemien sank også medlemstallet.   Minus Rolf Guttormsen og leder i håndballgruppa Arne Kjønstad presenterte klubbens regnskap. - Det er jo ikke så mange år siden vi gikk én million i pluss, sa Guttormsen til et samlet årsmøte. Siden de «gode årene» har imidlertid en del forandret seg.  «Gullgruva» Sør Cup har ikke gitt de samme overskuddene, antall påmeldte lag juniorklassene er redusert, i takt med dette også medlemstallet, og utgiftene har ikke svart helt med det det har kostet å drive ballsporten på øya. - Vi har et underskudd på nærmere 800.000 kroner. Vi har allerede tatt noen grep, og mer vil bli gjort fremover. Vi gjør alt vi kan for å rette på dette, og håper vi kan vise til et lite pluss ved neste korsvei, sa leder i hovedstyret Leif Arnesen til N247. Han fortsetter ett år som leder i klubben. May Broughton Baagøe blir leder i fotballavdelingen, Arne Kjønstad fortsetter i håndballgruppa, mens Anette Nodeland skal lede skigruppa frem til sommeren.
Sist oppdatert 30.03.2023 klokken 07:28 av Nicolai Prebensen
Lars Gunnar Andersen (t.h.) ble gjenvalgt som leder av Flekkerøy Historielag. Her sammen med forfatter Steinar Kristiansen som holdt foredrag om idylliske Krageviga. (Foto: Arild Hansen)
Powered by Labrador CMS