23 år gamle Sandra Svang Gjeruldsen fra Grimstad har gjennom mange år vært en betrodd assistenttrener hos Øystein Tjomsland. Mandag kveld slo hun sjefen på hjemmebane og lot gledestårene strømme.

– Dette lever jeg lenge på

Innsendt

Publisert
Fire år gamle Grude Trygve tok mandag kveld karrierens syvende seier i det niende forsøket da han vant sammen med Øystein Tjomsland på hjemmebane.

Øystein Tjomsland galopperte med favoritten på hjemmebane, men hans betrodde assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen sørget for gledestårer for teamet på hjemmebane likevel.

Øystein Tjomsland var mye betrodd bak debutanten Nordsjø Balder på Sørlandets Travpark mandag kveld. Lillebroren til dobbeltmillionærene Nordsjø Odin og Nordsjø Anna så da også ut som en vinner da han helt ut av det blå kastet seg over i galopp i den nest siste svingen.

-Skikkelig gøy for Sandra

Skuffelsen hos stallpersonellet ble i løpet av noen hundre meter snudd til ekstase da Tjomslands mangeårige assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen så sitt snitt til å rykke ifra bak sin egen kaldblodshoppe Mo Svarta. Gjeruldsen beholdt ledelsen helt til mållinjen ble passert, og feiringen startet for fullt hos hennes Tjomsland-kolleger på stallområdet.

- Når det først ble galopp på Nordsjø Balder var ingen det passet bedre at skulle vinne i stedet enn Sandra. Hun er en dyktig dame med stor arbeidskapasitet, dette var skikkelig gøy for henne!, mente Øystein Tjomsland etter løpet.

Nervøs stemning før løpet

De som fulgte Gjeruldsen nede i stallen i forkant av løpet fikk oppleve en svært nervøs 23-åring. Grimstad-dama kjørte kun sitt femte løp mandag kveld, og hadde på forhånd ingen forhåpninger utover å håndtere startmomentet på en god måte. Hun høstet erfaringer i samtale med Vidar Tjomsland i minuttene før start, og løste siden kuskeoppgaven på mesterlig vis.

- Hodet mitt var helt tomt gjennom den siste svingen, jeg var så konsentrert om min egen hest. Dette er altså så utrolig gøy, dette lever jeg lenge på, strålte den dyktige assistenttreneren da seieren var sikret.

Tjomsland med to seire

Tjomland revansjerte seg kjapt fra sulkysetet og styrte inn stallhestene Sjø Jenta og Grude Trygve til seier senere på kvelden. Førstnevnte står likevel over kvalifiseringsløpene til det svenske Derbystoet i slutten av juli og fokuserer på Hoppederby i Norge på tampen av august måned i stedet.

- Sjø Jenta er nok topp fem av mine 4-årshopper, men jeg føler at det er mest riktig å starte her hjemme frem til de norske Derby-kvalifiseringene. Hun er blitt mer speedig og viser fin utvikling, understreket 52-åringen fra Søgne.

Grude Trygve tok sin syvende seier i det niende forsøket da han sammen med den gulkledde hjemmetreneren ledet hver meter av sitt løp.

Powered by Labrador CMS