
Trine med matminner
For tre uker siden bestemte hun seg. Vi lager en kokebok, og så var det i gang. Tirsdag befant hun seg på et kjøkkenet til matskribent og venninne Camilla Agerup i Marcus Thranesgate i Kristiansand. Fotoopptak til kokeboka var i full gang.
Hvorfor kokebok nå Trine?
- Det er 15 år siden sist, og nå hadde jeg lyst igjen, sier hun. - Jeg gjør det for å gi andre matgleder. Nå flytter datteren min ut, og hun har ikke alle oppskriftene jeg har tatt med meg fra mine foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Det er mine matminner som kommer i bokform, sier Lohne.
Boken er bare en start. - Det kommer flere, sier venninnen Camilla Agerup, matskribent i Hjemmet. - Trine har en arbeidskapasitet som overstiger det meste, og bøkene vil hver av dem ha et eget tema, sier hun.
- Boken som kommer nå er om 22 retter, og resten av serien kommer etterhvert, sier Trine. - Hva vi skal kalle den vet jeg ikke enda, men vi har god tid, sier hun.
- Jeg blir spurt om råd hele dagen, og derfor er det jo like greit å komme med rådene i bokform. Joda dette går fort, men er man få og vil jobbe hardt, går alt sier Trine.
Når bestemte du deg for å skrive bok?
- For tre uker siden.
Og når er den i bokhandelen?- 7. desember, var svarene.
Se intervju med Trine Lohne i videovinduet over.

