Trosser regnværet: Inviterer til Barnas idrettsdag med «alle» idretter til stede

Publisert

For en tid tilbake møttes ledere fra mange av idrettsklubbene i Søgne til planleggingsmøte for et arrangement på Søgne stadion 28 april.
Anne Lise Lassen er leder i en arbeidsgruppe som er satt ned av idrettslagene i Søgne for å vise seks til åtteåringer hvilket mangfold bygda har å gi innen idretten.
Lørdag kveld, i en telefonkonferanse, bestemte idrettslagene seg for å gjennomføre arrangementet som avtalt, tross et litt «fuktig» værvarsel. 
- Alle lag i Søgne er invitert, og hele 13 forskjellige idretter blir presentert. Vi setter opp «stands» hvor, i den grad det er mulig, å demonstrere idretten, og det vil selvsagt bli anledning til å stille spørsmål, sier Lassen til N247.
Hun forteller videre at dette er et prosjekt som Agder Idrettskrets satser på og Søgne har fulgt opp.
- Det er ikke sikkert at fotballen, for eksempel, passer for alle. Det kan hende at ridning, turn eller volleyball er mer riktig for de unge, og derfor ønsker vi å samle så mange idretter som mulig for å vise disse frem, fortsetter hun.
Grill og is
Under arrangementet skal det grilles og serveres is, og hele idrettsbygda stiller med nok mannskaper til å kunne være til rådighet for foresatte og de unge ved behov.
- Dette er en unik måte å presentere idretten i Søgne og samtidig hjelpe litt til med å sette ungdom på riktig spor, hvis de er interessert i å drive idrett. Det er jo slik at mange gjør det resten av klassen eller venneflokken gjør, men det er slett ikke sikkert dette er den riktige. Muligheten til å prøve noe annet kommer den 28. april, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet:
Fotballen blir også presentert under barnas dag 28. april, men 12 andre idretter som kanskje passer de unge bedre er også til stede denne søndagen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).
Fakta, hva er Barnas idrettsdag:
Høsten 2018 ble det etablert en samarbeidsgruppe på tvers av flere idretter i Søgne. Gruppa skulle prøve å få til et bedre samarbeid mellom de ulike idrettene, med fokus på de minste barna.
Et av tiltakene vi har kommet frem til er «Barnas idrettsdag». Målet med denne dagen er å gi foreldre og barn informasjon om de ulike aktivitetene som finnes i Søgne.
Barnas idrettsdag avholdes søndag 28. April og vi har invitert alle klubber som har tilbud til barn i aldersgruppen 6-8 år fot å presentere sin idrett. Tidsramme: klokken 13.00-15.00 i området rundt klubbhuset på Tangvall.
Sist oppdatert 27.04.2019 klokken 23:43 av Nicolai Prebensen
Representanter for mange idretter samlet på klubbhuset på Søgne stadion tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS