- Turmål nummer én for barnefamilier

Publisert

Godt over 300 mennesker hadde funnet veien til Svarteheia søndag etter at Repstad Eiendom og Søgne og Greipstad sparebank hadde invitert til tur. I invitasjonen forteller de to lokal bedriftene at de er opptatt av at Søgne og Songdalen skal være et godt sted å leve og bo. De viser til betydningen fysisk aktivitet har for folkehelse, og har derfor invitert til denne turen til det daglig leder i Repstad Eiendom, Ole J. Bueklev mener har blitt turmål nummer én for barnefamilier i Søgne. 
Hedret for frivillighet
Vel fremme på Svarteheia, etter å ha passert gjennom Trollskogen med malte steiner langs stien, fikk de fremmøtte servert turmat med tilhørende drikke, og det vanket i tillegg noen overraskelser fra arrangørene. 
- For rundt 16 måneder siden, den 10. april 2020, da pandemien hadde stengt landet vårt skrev N247 følgende: Madelen (7) og Isac (5) har laget løype til Svarteheia. Løypa er merket lilla, ryddet og pyntet. Vi håper det er noen som har lyst på å ta en tur, skriver Tone Engestøl i en melding fredag formiddag, fortalte Bueklev.
Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Det har kommet mange steiner siden, løypa er tilrettelagt og gjort mer tilgjengelig, men uten Tones private initiativ, hadde vi ikke kunnet invitere til dette arrangementet i dag. Da hadde ikke Svarteheia vært noe turmål, fortsatte Bueklev før han overrakte blomster og gavekort til Tone Engestøl. (Foto: Jon Aamodt).
Blå merker på stier
Arrangørene var imidlertid ikke ferdig med å hedre frivillig innsats.
- Dere har sikkert registrert noen blå merker på stier når dere har vært ute på tur. Det er med stor sannsynlighet Floke Bredland som har satt fra seg sitt avtrykk på treet, fortsatte Bueklev. 
Han la til at hvor mange kilometer, hvor mange timer eller hvor mange liter maling Bredland har nedlagt i turløypene er det helt umulig å forestille seg, men understreket at Bredland har vært en pådriver og en ildsjel for at alle andre kan benytte en masse flotte turløyper i Søgne og omegn. Også i arbeidet med Kjellandsløypa har Bredland spilt en viktig rolle, og som takk for innsatsen mottok Bredland et bilde med motiv fra en av løypene han har merket. 
Bueklev fortalte videre at gapahuken på Svarteheia er finansiert av Søgne og Greipstad sparebank. Så la han til at det er planer om å sette opp en ny gapahuk i området, og den skal kalles opp etter Bredland. 
- Om det blir Flokebua eller et annet navn avtaler vi senere, sa Bueklev før representanter fra banken overleverte en gavesjekk på kroner 50.000 til et godt friluftsformål i regi av Søgne og Songdalen orienteringsklubb. 
«Ut på tur aldri sur»
- Våren 2022 vil vi tilby våre og bankens kunder gratis deltakelse i «Ut på tur aldri sur», fortalte Bueklev de fremmøtte. 
I følge arrangørene er dette et enkelt turkonsept som skal gjøre det mer motiverende å komme seg ut på tur. Konseptet baserer seg på bruk av en app og en uhøytidelig konkurranse. 
- Vårt mål er å bidra til god folkehelse og gjøre dere kjent med en rekke flotte turmål i området, forklarte han om konseptet som skal foregå våren 2022. 
Bildet under: På vei gjennom Trollskogen. (Foto: Jon Aamodt).
Floke Bredland mottar hedersbevis fra Ole J, Bueklev på Svarteheia søndag ettemiddag. (Foto: Jon Aamodt)
Tone Engestøl mottar blomster og gavekort for sitt initiativ til turløypa til Svarteheia. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS