– Det pleier å løse seg, sier lokal innsamlingsleder Tormod Try optimistisk og ser at flere frivillige er på vei inn til registrering.
– Det pleier å løse seg, sier lokal innsamlingsleder Tormod Try optimistisk og ser at flere frivillige er på vei inn til registrering.

– Mange som venter på at vi kommer

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert: Det er i skrivende stund samlet inn 273,7 millioner kroner til Redd Barna i årets TV-aksjon. I Agder er det samlet inn 50 kroner per innbygger, 49 i Kristiansand med en totalsum på 5, 68 millioner kroner. I 2022 ble det satt rekord med hele 291,2 millioner kroner innsamlet til Leger uten grenser.

Dagen har kommet for den årlige TV-aksjonen, og her i Søgne er det som vanlig biblioteket på Tangvall som er mønstringsstedet for alle frivillige som skal rundt med bøsser noen timer søndag ettermiddag.

– Vi er alltid veldig spent på hvor mange om kommer, både bøssebærere og sjåfører. Normalt kommer det ganske mange, men det er ikke så mange som har meldt seg på forhånd, derfor er det like spennende hver gang å se om vi får det antallet vi bør ha, sier lokal koordinator for TV-innsamlingen, Tormod Try til N247 like etter at dørene til biblioteket har åpnet.

I følge Try bør det være 100 bøssebærer og 25 sjåfører for å dekke et tilfredsstillende behov her i bygda.

Kasper Espeland sammen med Malini, Oskar og Olav på vei ut med bøsser for TV-aksjonen søndag ettermiddag.
Kasper Espeland sammen med Malini, Oskar og Olav på vei ut med bøsser for TV-aksjonen søndag ettermiddag.

– Det pleier å løse seg, sier Try optimistisk og ser at flere frivillige er på vei inn til registrering.

– Åpner med et smil

Etter å ha registrert seg og fått utlevert bøsser er Kasper Espeli sammen med Malini og Oskar (7 år) og Olav (5 år) klare til å starte innsamlingen i det området de har fått tildelt. Selv om flere nå benytter seg av elektroniske betalingsmåter for å gi penger til innsamlingen tror Espeland at det er mange som sitter hjemme og venter på at bøssebærerne skal komme.

– Vi blir alltid mottatt med smil, sier han, og Oskar som har vært med tidligere legger til at de får snakke med mange mennesker på turen.

– Kanskje også ekstra mange er hjemme nå som været ikke har vært fra sin beste side, tilføyer Espeland.

Av erfaring vet familien at mange fremdeles ønsker å gi kontanter når det er TV-innsamling og derfor er klare til å gi når bøssebærerne ringer på døra.

– I tillegg er det også en påminnelse til de som benytter andre betalingsmåter at vi kommer på døra, sier familien før de drar videre til sitt tildelte område.

– Vi venter at bøssebærerne skal være tilbake for å levere bøssene rundt klokken 17.30-17.45, sier Tormod Try.

Powered by Labrador CMS