Ungdommer bruker fritida til fritidsskippersertifikat

Publisert

- I natt, mens godtfolk lå og sov, var noen av roverspeiderne fra Søgne ute og kjørte 110 tonns isbryter i snøfokket utenfor Stavanger. De har takket ja til å ta D5L-sertifikat igjennom Speideren og gjennomgår 180 timers opplæring i samarbeid med båtskolen Poseidon. De sitter på skolebenken på gamle M/S Sandnes i Stavanger fra torsdag morgen til mandag kveld, men denne natta ble brukt til praktisk nattnavigering med mye fergetrafikk og utsjekk som båtfører på stor båt, sier Steinar Monsen til N247.
Det er Speideren som arrangerer opplæringen. De har invitert Karl Klungland fra Søgne dykkerklubb til å være med.
- Han kommer til å drive opplæring av unge i Dykkerklubben i årene som kommer. På sjøspeiderlandsleiren i Stavanger i sommer kommer sjøspeiderne til å tilby introkurs i fridykking for opp mot 400 speidere. Båndene mellom dykkerklubber og speidere blir bare sterkere framover, sier Monsen.
Han legger til at opplæringen sponses av Oslo maritime stiftelse og Studieforbundet Natur og Miljø slik at speiderne får kurset nesten gratis. 


D5L-sertifikat
Skal du føre et fritidsfartøy med skroglengde fra og med 15 meter og inntil 24 meter i stor kystfart må du ha fritidsskippersertifikat. Du må være fylt 18 år og oppfylle tre krav:
  • bestått fritidsskippereksamen hos et kurssenter godkjent av Sjøfartsdirektoratet
  • gyldig helseerklæring fra lege
  • dokumentert godkjent fartstid
(Kilde: Sjøratsdirektoratet).
Odin Monsen og Andreas Tønnesen studerer sjøkart på D5L-kurset. (Foto: Privat)
Powered by Labrador CMS