Oppdatert: Rødt farevarsel i øst, sør slipper ikke helt unna likevel

Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld har meteorologene snudd en god del i forhold til det røde farevarselet på Østlandet de kommende dagene. I varslene tidligere søndag skulle ikke områdene i sør bli berørt. Nå ser det ut som om vi får anselig mengder med regn tirsdag likevel.

I følge yr.no, som er datagenerert, skal nedbøren starte natt til mandag og det blir byger hele dagen. Rundt 10 millimeter er meldt. Tirsdag er de foreløpige varslene 32 millimeter nedbør og kraftig vind. Været skal roe seg onsdag. Temperaturene synker betraktelig tirsdag og det meldes om 14 grader som maksimumstemperatur denne dagen.

Tidligere søndag: Meteorologene har søndag sendt ut tre farevarsler i øst. Rødt farevarsel for mye regn, oransje farevarsel for flom og gult farevarsel for jordskred. Det er meldt minimum 60 millimeter i deler av Østlandet.

Søndag ettermiddag oppdaterte meteorologene farevarselet til rødt.

– Et rødt farevarsel om ekstremt mye regn er sendt ut for deler av Sør-Norge. Hendelsen vil mange steder være blant de kraftigste siste 25 år. Rødt nivå er høyeste farenivå for regn. På Østlandet, nord for Oslo, samt de østligste delene av gamle Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og sør i Trøndelag er det ventet ekstreme mengder regn, 80-100 millimeter på 24 timer, skriver meteorologisk institutt i farevarselet.

Han sier videre at det kan komme opp mot 100 millimeter regn både mandag og tirsdag. I tillegg kan det bli mye vind.

– Jeg har ikke sett maken. Det er det verste lavtrykket jeg har sett, sier Isak Slettebø i StormGeo til avisen.

I sør slipper vi billig unna det kraftige lavtrykkene som kommer inn fra sørøst. Mandag blir overskyet med litt synkende temperaturer og enkelte regnbyger. Tirsdag blir noe mer «guffen» med regn og liten kuling fra nordvest. Det kan blåse opp mot 21 meter i sekundet i kastene.

Onsdag starter med nedbør og liten kuling, men ut over dagen vil været lette noe og vinden minke.

Det foreløpige varselet for resten av uka er lettere vær, noe sol, rolige vinder og liten sannsynlighet for nedbør.

Powered by Labrador CMS