– Vi minner hverandre på at vi skal stemme, sier Oda Sofie Pettersen og Ingrid Pettersen.

– Nå har alle tre dager på å forhåndsstemme

Publisert

Fredag 8 september klokken 15.30 stenger forhåndsstemmingen ved innbyggertorgene på Tangvall og Nodeland. Onsdag formiddag var det en jevn strøm av innbyggere som benyttet sjansen til å legge stemmeseddelen i urnen til valgmedarbeiderne.

Til forhåndsstemmingen på Tangvall kom denne dagen også Oda Sofie Pettersen sammen med «farmor» Ingrid Pettersen for å levere sine stemmesedler uten kø eller andre stessende forhold rundt oppdraget sitt.

– Vi har gjort dette sammen siden Oda ble gammel nok til å stemme, sier farmor til N247 på vei inn i stemmelokalet.

– Skikkelig hyggelig

«Farmor» Ingrid Pettersen har vært i avlukket og er klar til å legge stemmeseddelen i urnen på innbyggertorget onsdag.

– Jeg oppfordrer alle som kjenner en 20-24-åring til å ta dem med for å stemme, gjerne før fredag, da mange bor et annet sted enn de er folkeregistrert og derfor ikke kan stemme på valgdagen. Selv har jeg innført en tradisjon med farmor, hvor vi sammen går for å stemme. Det er skikkelig hyggelig, og jeg tror det er bra for demokratiet at vi to sørger for at begge stemmer. Hun hjelper meg huske å stemme i kirkevalget, og jeg hjelper henne med å huske å stemme i kommune- og fylkestingsvalget. Nå har alle tre dager på å forhåndsstemme. I tillegg kan de selvsagt stemme på selve valgdagen. Bruk stemmeretten, og stem gjerne ungt, supplerer Oda.

Oda er spesielt opptatt av at mange i hennes generasjon, aldersgruppen 20 til 29 år, lar være å stemme.

– Jeg tror det handler om at de opplever at politikk føles fjernt, også er det veldig lett å glemme det. Det er et politisk ansvar å gjøre det mer motiverende for denne aldersgruppa å stemme. Det er spesielt viktig at unge bruker stemmeretten fordi det ofte er de som skal leve med konsekvensene av politikken som føres. Det er også de unge som kanskje i størst grad blir direkte berørt av saker som busstilbud, skolepolitikk, boligpolitikk og natur- og klimapolitikk sier Oda før hun og farmor forsvinner inn i hvert sitt avlukke.

Venter du til valgdagen, mandag 11. september, er det Tangvallhallen som er valglokalet i Søgne.
Powered by Labrador CMS