Vannfast på Eikestøl

Publisert

- Vi her oppe på Eikestøl i Søgne er isolerte. I krysset opp til oss som bor på Eikestøl er det rundt 70 centimeter vann, og da sitter vi her. Opp til oss er den kommunale veien en blindvei, så vi har ingen alternativer til å komme oss ut, sier Reidar Olsen til N247 på telefon fredag ettermiddag.


- Det er i tillegg til regnet som kommer ned nå, mye snø her oppe som skal smelte etter gårsdagens vær. Hvor lenge vi blir sittende vet jeg ikke, fortsetter han.
Olsen forteller videre at det ikke er første gangen dette kysset er under vann.
- Hver gang det regner mye blir krysset oversvømt. Som regel forsvinner vannet igjen fort, men i dag vet jeg ikke hvor lenge dette vil vare. Det er mye snø her oppe, og nå er det mildt, sier han og forsikrer at han og resten av beboerne på Eikestøl klarer seg fint.
P.s. I følge meteorologene på Twitter har Kjevik tangert nedbørsrekorden fra 1985. Mestad i Oddernes fikk 90,4 millimeter på 24 timer. D.s.
Vanskelig
Også på vei opp til Eikestøl har vannet gravd dype grøfter midt i veibanen, og i krysset inn til Dal har vannet gravd 30 til 40 centimeters grøfter på kryss og tvers i den fylkeskommunale grusveien. Nok til at N247s reporter valgte å ikke forsere disse grøftene med bil.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Gang- og sykkelstien langs Leireveien nær Ausviga er ikke fremkommelig fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).
Vi har kjørt rundt i bygda uten å finne store problemer med vann i veibanen, men både på Leireveien og i gang- og sykkelstien langs fylkesveien er det mye vann. Sistnevnte er fredag ettermiddag ikke mulig å bruke.
Bildet under: Leireveien fredag. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 17.03.2023 klokken 14:05 av Nicolai Prebensen
Eikestølveien ser slik ut enkelte steder fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Eikestølveien fredag ettermiddag. Hit men ikke lengre for N247s reporter i dag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS