- Vellykket basketdag i helgen

Publisert

Av: Gustav Steimler
Lørdag arrangerte Søgne & Mandal Basket en åpen trening for basketinteresserte barn. Målet var å kartlegge interessen før neste år. 
Fra før har klubben opprettet et lag i Søgne for barn. Dette laget består av 14 ivrige sjeler, som trener på Rosseland skole. På grunn av liten hall har laget sett seg nødt til å operere med venteliste. Det var basert på denne listen vi  fant ut at vi trengte mer data på hvor mange som var interesserte, slik at vi kunne ta imot flere som ønsker å spille basketball til neste sesong. 
 Artikkelen fortsetter under annonsen.
Mange nye
Totalt på basketdagen deltok 19 spillere. Noen av dem er allerede medlemmer i klubben, men de fleste er nye. Treningen var delt i to, der den yngste gruppen trente først, før den eldste gruppen trente. 
Vi fikk noen svar. Vi har fått en oversikt over en del som ønsker å begynne, og samtidig er det flere som i løpet av helgen har tatt kontakt for å melde på barna deres på basket. Alt i alt har vi grunnlag for å tilby trening for 30-40 deltakere som vi kjenner til i Søgne til høsten. Om vi får treningstid vet vi derimot ikke. 
Trenger hallplass
Sist søknadsrunde så ble vi ettertrykkelig presisert at vi måtte oppfylle noen krav som vi ikke oppfylte. Vi måtte blant annet være medlem av Kristiansand Idrettsråd. Siden majoriteten av våre medlemmer trente i Mandal var vi medlem av  Lindesnes Idrettsråd, som ikke har de samme kravene. 
Nå skal det kravet være løst. Samtidig er kapasiteten tilsynelatende sprengt i bygda. At nye Tangvallhallen kommer på plass kan bidra til at vi får tid i Lundehallen, som tross alt er en basketballhall,  men vi tar ingenting for gitt. Vi har lært at det er de som har flest medlemmer som blir prioritert. Samtidig er det vanskelig å få lag om man ikke har treningstid. Derfor er dager som dette spesielt viktig, slik at vi har tall å slå i bordet med.
Sanna og Ariel på baskettrening i helga. (Foto: Gustav Steimler)
Powered by Labrador CMS