Ingrid Ukkelberg starter jakten på verdensrekord.

Verdensrekord og danseoppvisning på Spjotheia

Publisert
Liten og stor på tur til Spjotheia.

I topp turvær var det nærmere 150 personer som tok turen opp på Sjotheia 1. mai. De som hadde tatt turen opp på Søgnes tak fikk oppleve både imponerende danseoppvisning av Søgne danseklubb og en klar forbedring av verdensrekorden rundt Spjotheia.

Fikk årets Spjotheia-pris

I år var det Søgne danseklubb som ble tildelt Spjotheia-prisen. Rundt 25 dansere fra klubben stilt opp med dansenummer 276,21 meter over havet, så bra var oppvisningen at det ble tid til et ekstra nummer til stor glede for et imponert publikum. Sikkert gøy for de unge utøverne fra Danseklubben å kunne fortelle at de har opptred med dans på Søgnes høyeste topp.

Ny verdensrekord

Som antydet på forhånd så ble det ny verdensrekord i Spjotheia-rundløypa. Den gamle rekorden til Selma White ble slått med over to minutter av Ingrid Ukkelberg, som løp inn til den imponerende tiden 22.55.14. Som man ser av sluttiden så har endelig arrangøren fulgt med i utviklingen og tatt i bruk hundredeler i tidtakningen. Ingrid som fikk frafall fra sin oppsatte hare er klar for å forbedre rekorden om et år til. Med hare og litt tørrere myrer bør det så absolutt være mulig å forbedre verdensrekorden.

Dagens eldste 85 år gamle Bjørn Haugerud koste seg på toppen sammen med familien.

Alle aldre

Blant de besøkene på Spjotheia i dag fant man folk i alle aldre, fra de som sitter i bæremeis til eldste mann som var 85 år gamle Bjørn Haugerud som sammen med barn og barnebarn koste seg i finværet med danseoppvisning og pølser med tilbehør.

Søgne Danseklubb danser på Søgnes tak.
Pølsekø på Spjotheia.
Ingrid Ukkelberg med beviset på at hun har løpt til ny verdensrekord.
Powered by Labrador CMS