«Vi er klare for Sprudlefestivalen 2023 - æ du?»

Publisert
Innsendt
Av Frank Solås
Etter fjorårets suksess med Sprudlefestivalen «for alle» på Tangvall torg har arrangøren det meste på plass for festival også i 2023. Denne gang vil festivalen bli arrangert fredag 23. og lørdag 24. juni.
Festival for alle mellom 0 og 100 år
Etter den spede begynnelse i 2017 som privat festival på Try, flyttet Festivalen til Repstad før arrangøren i fjor tok sjansen og dro til med «full pakke» gjennom to dager ved Torvet på Tangvall hvor alt på dagtid var gratis, så som Musikkbingo for de yngste og trekkspillmusikk for de eldste. På kveldstid var det konserter med allsang og dans for ung og gammel ungdom.
Til kveldsarrangementene må det kjøpes billetter. I følge en av arrangørene, Trond Flatelid ved XO pub så var fjorårets festival så vellykket at man har valgt å gjøre små forandring under årets arrangement.
Headlinere som gleder seg til å besøke Søgne
Fredag kveld er det Onsdagsbandet fra Mandal som med sitt allsangshow og sin meget energiske vokalist vil sørge for stor partyfaktor ut i de sene St. Hans-timer. Lørdag er det selvfølgelig det lokale Sprudlebandet som drar det hele i gang på kvelden, før Busserulls Jubalon orkester kjører på for fullt med udødelige Busserulls-slagere.
 - Selv om vi har gjestet Søgne mer enn ti ganger, så ser det ikke ut til at Søgne-folket blir leie gamle Busserulls-slagere. Den responsen vi får her nede er helt fantastisk, så jeg og gutta i bandet har gledet til å gjeste Søgne helt siden vi ble booket av Sprudle-gjengen for et halvt år siden, melder den evigunge Busserullen, Gunnar Andersen.
Spektakulært St.Hans bål og originalt festival-pass
For de som vil savne St. Hans-feiring og bål så er det bare å slappe av. Arrangøren melder at uansett vær og bålrestriksjoner så vil festivalfolket kunne oppleve et spektakulært bål som vil brenne gjennom hele Sprudlefestivalen. Og for de som vil savne en tur i båten, så jobber arrangøren med å få på plass en båt eller to inne på festivalområdet. 
Nytt av året er at arrangører kjører i gang et nytt og originalt festivalpass. I stedet for armbånd eller pass hengende rundt halsen vil publikum i år rett og slett få tildelt en sommerhatt med trykk (Sprudlefestivalen) som bevis for at man har adgang til Festivalområde på kvelden.
Ølympiske leker
Etter noen år med Ølympiske leker under Gravølfestivalen, som nå er nedlagt, er denne prestisjefylte konkurransen nå blitt en del av Sprudlefestivalen. I følge representanter fra den Ølympiske komiteen vil årets arrangement, som er det niende i rekken, foregå på lørdagen med start cirka klokken 19.12.  
Artikkelen fortsetter under bildet.
Team Frittgående har startet forberedelsen de niende Ølympiske leker. Fra venstre Anne Lise Repstad, Ragnhild Wæthe og Linn Frigstad. I tillegg har Frank Solås fra Den Ølympiske komité sneket seg med på bildet. (Foto: Wenche Anita Solberg).
Årets Ølympiske leker vil forgå foran hovedscene slik at publikum vil komme tett på utøverne. I tillegg vil man på den måten ha kort vei fra konkurransebanen og opp på scene hvor vinnerlaget og kanskje noen andre vil få medaljer samt heder og ære. 
Som vanlig vil ikke den  Ølympiske komiteen røpe hvilke øvelser som utøverne skal konkurrere i år. De som melder seg på i konkurransen (lag) eller stiller som publikum må som vanlig vente til like før den Ølympiske grillen tennes før man vet hvilke utfordringer (øvelser) man skal drive edel kappestrid i.
Billettprisene økes etter hvert
I følge arrangøren starter billettsalget i disse dager. På arrangørens hjemmeside: www.sprudlefestivalen.no er det mulig å kjøpe både enkeltbilletter og helgepass. Festivalledelsen gjør også oppmerksom på at det er lurt å være kjapp med å kjøpe billett ettersom dagens priser gjelder frem til 1. april (ikke aprilspøk), etter den datoen heves prisene.
Det er noen som mangler her!
Det helt sikkert flere av N247s lesere som lurer på hvorfor ikke Sprudlegeneral Jorunn Rinde Rosland og Bingodronning Ine Repstad Hansen er avbildet eller nevnt i denne reportasjen. Årsaken til dette er at man har kommet til at duoen rett og slett er oppbrukt (sånn er det å være kjendis i lille Søgne). Så duoen er rett og slett lagt på ladning slik at de (selvfølgelig) kan komme sterkere tilbake under årets Sprudlefestival!
Sist oppdatert 18.03.2023 klokken 17:38 av Nicolai Prebensen
Årets festival-pass, rett og slett en sommerhatt. (Foto: Wenche Anita Solberg)
Powered by Labrador CMS