Hovedkomiteen for årets 17. mai på Flekkerøy. Fra venstre Doris Tonheim, leder Kenneth Kristensen, Andreas Eidem og May Baagøe Brougthon.

«Nå æ det bare å glede seg»

Publisert
Musikanter og ledere i Flekkerøy skolekorps var søndag i gang med å lage ferdig sukkerspinn til den store dagen. Fra venstre Sonja, Margrethe, Elisabeth, Eliana, Pia, Gloria, Kamilla Karimova, Bjarne Johanson, leder Anne Rui Lindevik og Johanna.

- 17. mai-programmet vi har lagt opp til på Flekkerøy er ferdig spikret. Nå er det bare å håpe at værgudene vil spille på lag med oss. For nå æ det bare å glede seg, liten som stor, sier Kenneth Kristensen til N247 søndag.

Komiteer

Han er leder av årets hovedkomite som som vanlig består av foreldre/familie til elevene som går i syvende klasse på barneskolen oppe i Myra. Til høsten skal de begynne på Lindebøskauen ungdomskole, som jo holder hus ute i skogen med samme navn.

- Det hele begynte i høst. Et styre og komiteer måtte velges. Da det var gjort var det bare å sette sammen de respektive komiteer. De som skulle styre med både underholdning, rigging, leker, mat og program. Doris Tonheim som sitter i hovedstyret har kontroll på økonomien, sier Kenneth som nærmest ber om få litt ekstra spalteplass.

- Jeg vil takke samtlige personer i de forskjellige komiteene for jobben de har gjort. De har vært enestående, og de har lagt alt til rette for at dette skal bli en uforglemmelig nasjonaldag. Vi gleder osd hele gjengen. Det kan Flekkerøy-folk også gjøre, sier en veldig blid «17. mai-general» her ute på øya.

Aldri samlet

De til sammen syv komiteene har i løpet av de månedene som har gått siden de forskjellige oppgavene ble delt ut, aldri hatt noen felles møter.

- Alle har jobbet selvstendig, og de har blitt fulgt opp av ulike medlemmer av hovedkomiteen. Det har gått som smurt, sier Kenneth Kristensen.

Søndag formiddag var leder for Flekkerøy skolekorps Anne Rui Lindevik på plass utenfor aulaen ved ungdomsskolen.

- Her lager vi sukkerspinn. Må jo gjøre mye klart i forkant, sier Anne, og forteller videre:

- Vi i korpset gleder oss veldig. Vi er godt forberedt, og vi stiller med to korps. Skolekorpset har lånt noen veteraner, så dette skal bli så fint som tenkes kan, sier Anne Rui Lindevik.

På tampen:

Da N247 overvar kampen mellom Fløy og Grorud på Cemo Arena lørdag, hørte vi følgende fra tribunen:

«Jeg bor jo inne i Knudsmyr, ikke så langt fra banen her. Forleden dag hørte jeg korpset både øve og marsjere i nabolaget. Det hørtes utrolig fint ut», sa publikummeren smilende.

Les også:

Powered by Labrador CMS