Godt utvalg – men noe savner denne gjengen på menyene i Søgne.

Mad Uga i Søgne: – Vi savner poteter

Publisert Sist oppdatert

MadUga i Søgne er godt i gang og går nå inn i helgen. Fredag ettermiddag var det mange fornøyde fjes å se på Tangvall, både blant kunder og innehavere.

De siste årene har mattilbudet i bygda vokst betydelig, og en rask opptelling viser hele 17 ulike steder som tilbyr lunsj- og middagsretter året rundt – alt fra bensinstasjoner og kjøttdisker til restauranter og kafeer med sitteplasser.

Hos Frøken Lyng er stemningen spesielt god. Kirsten Støyl forteller at de har truffet blink med menyen under årets MadUga.

– Vi føler mange er flinke til å benytte tilbudet, og opplever at folk generelt er flinke til å spise ute, sier hun.

Kirsten Støyl hos Frk. Lyng

Denne uka har kafeen servert tre populære retter: lasagne, Club sandwich og tapastallerken.

– Vi har solgt nesten like mye av hver rett, så vi har nok truffet godt med høstens meny, sier Støyl. 

– Det har vært merkbart bedre nå i høst enn i vår, da uka kolliderte med påskehelga. Vi er godt fornøyde så langt.

Også hos Happy Panda på Tangvall er det god stemning.

Rinnie og Tobias hos Happy Panda på Tangvall.

– Tirsdag og onsdag var veldig bra, torsdag litt roligere, men i dag, fredag, har det vært travelt igjen, forteller Rinnie Zhang. 

– Vi merker at flere ønsker sushi, og vi får blant annet rå laks fra Kristiansand. Det går omtrent femti–femti mellom sushi og kinesisk mat, sier hun, og legger til at de har sju ulike retter på høstens MadUga-meny.

Blant gjestene er engasjementet stort for at MadUga arrangeres i Søgne.

– De har det jo i byen, så det er bra vi kan få til noe lignende her ute, sier et bord med faste spisegjester som møtes hver fredag.

Magne Charles Nilsen forteller at gjengen tidligere pleide å spise på Gunders, men at de nå har måttet finne seg et nytt sted.

Samles hver fredag for å spise, men savner poteter på menyene i Søgne

– Maduker som dette er med på å sette spisestedene i Søgne mer på kartet, og gjør at flere blir kjent med det lokale tilbudet. Det er viktig å støtte opp lokalt, sier de rundt bordet. 

– Det begynner å bli bra i Søgne nå. Så får vi jo snart indisk. Men vi savner poteter. Vi skulle gjerne hatt et sted som serverer norsk tradisjonsmat – kjøttkaker og brun saus, er de alle samstemte om. 

Ved et annet bord er tonen den samme.

– Vi har spist fra MadUga-menyen, og det var veldig bra, sier Anne-Lise, Anne-Lise, Brit og Trine. – Vi synes det begynner å bli et bredt og variert tilbud i Søgne, i alle fall om man vil ta med seg maten hjem.

De mener at slike samarbeidsuker styrker alle som selger mat i bygda.

Anne-Lise, Anne-Lise, Brit og Trine testet Mad uga-menyen hos Happy Panda.

– Det er flott når spisestedene går sammen om MadUga. Da får de vist fram både tilbudet og bredden som finnes her, sier de.

I år er følgende med på mad uga, som varer til 19. oktober: 

Edgars Bakeri, Frk. Lyng, Happy Panda, Pizzabakeren Søgne, La Strada Pizza & Pasta, MIX Søgne, O’Learys Søgne og Søgne Konditori på Tangvall, samt Kanteera Thai Food Trailer og Smashbua langs Hølleveien i Linnegrøvan. 

I tillegg kan du få mellom 10 og 30 prosent rabatt hos åtte butikker på Tangvall dersom du viser kvittering fra et av spisestedene. Blant butikkene som deltar er Zikk Zakk, Siljes Lille Butikk, Diamanthuset, Intersport, Urban Pioneers, Gave- og Interiørhuset, Poppis og Elkjøp Tangvall.

Powered by Labrador CMS